Robert Kiyosaki benadrukt belang van Bitcoin halving

Robert Kiyosaki, de auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’, heeft beleggers geadviseerd om de aanstaande halving van Bitcoin (BTC) nauwlettend in de gaten te houden, daarbij benadrukkend dat het evenement snel nadert. De beroemde auteur onthulde onlangs dat hij voor 1 miljard dollar in de schulden zit, maar ziet dit niet als zijn probleem. Hij deelde verder dat hij schulden gebruikt als geld om activa te kopen, inclusief Bitcoin, en benadrukte dat hij de Amerikaanse dollar niet vertrouwt.

Robert Kiyosaki dringt er bij beleggers op aan om aandacht te besteden aan de Bitcoin halving

De auteur van Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, heeft de aanstaande halving van Bitcoin in april benadrukt als een belangrijk evenement voor beleggers om in de gaten te houden. Rich Dad Poor Dad is een boek uit 1997, mede geschreven door Kiyosaki en Sharon Lechter. Het heeft meer dan zes jaar op de New York Times Bestsellerlijst gestaan. Er zijn meer dan 32 miljoen exemplaren van het boek verkocht in meer dan 51 talen in meer dan 109 landen.

In een bericht op socialemediaplatform X op woensdag legde de beroemde auteur uit dat een van de factoren die bijdragen aan de financiële situatie van de armen en middenklasse hun sociale kring is. “Als je rijk wilt worden, is het essentieel om rijke vrienden te hebben of op zijn minst vrienden die rijk willen worden”, suggereerde hij. Kiyosaki sloot zijn bericht af met een boodschap over de aanstaande Bitcoin halving. “Een Bitcoin halving nadert snel. Let alstublieft op Bitcoin halving, goud en zilver in januari, februari en maart,” schreef hij.

Kiyosaki heeft lang goud, zilver en Bitcoin aanbevolen. Hij deelde op 30 november in een Instagram-reel dat hij voor meer dan 1 miljard dollar in de schulden zit, maar hij ziet dit niet als zijn probleem. “Niet mijn probleem,” zei hij, en voegde toe: “Als ik failliet ga, gaat de bank failliet.” De beroemde auteur legde uit dat hij schulden gebruikt om activa te kopen terwijl de meeste mensen schulden gebruiken om passiva te kopen. “Ik rijd in een Ferrari en raad eens, die is 100% afbetaald omdat het een passivum is. Ik rijd in een Rolls-Royce; die is 100% afbetaald omdat het een passivum is. Ik gebruik schulden als geld en ik spaar geen contant geld omdat in 1971 de dollar schuld werd,” legde Kiyosaki uit. “Al het contante geld dat ik verdien, zet ik om in zilver en goud,” voegde hij eraan toe, en merkte op dat “het al snel een groot probleem werd, wat de reden is waarom ik ook Bitcoin bezit omdat ik de verdomde dollar gewoon niet vertrouw.”

De aanstaande Bitcoin halving en de potentiële goedkeuring van spot exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voeden de verwachting van een BTC-prijsschommeling. Michael Saylor, uitvoerend voorzitter van Microstrategy, voorspelt een verdubbeling van de vraag na de halving. Een analist zei in augustus vorig jaar dat de Bitcoin halving de prijs van BTC naar $400K zou kunnen duwen. Andere prijsvoorspellingen omvatten die van Pantera Capital van $148.000 en Fundstrat van $180.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!