Avalanche lanceert Culture Catalyst voor blockchain creativiteit

Een rivaal van het slimme contractenplatform Ethereum (ETH) verschuift zijn cultuur om zich te richten op het promoten van tokens die naar eigen zeggen geïnspireerd zijn door internetcultuur en humor.

In een nieuwe aankondiging zegt de layer-1 blockchain Avalanche (AVAX) dat het van plan is om zijn Culture Catalyst-initiatief te gaan promoten, dat vorig jaar werd gelanceerd en tot doel heeft memecoins, gastokens, non-fungible tokens (NFT’s), stablecoins, Real World Assets (RWA) en governance-munten te ondersteunen:

“Vorig jaar lanceerde de Avalanche Foundation Culture Catalyst, een programma gericht op het ondersteunen van makers, het aanwakkeren van innovatie en het bevorderen van de adoptie van blockchains.

Dit initiatief streeft ernaar Avalanche beter te positioneren om de vele nieuwe vormen van creativiteit, cultuur en levensstijl te cultiveren en te ondersteunen die blockchain mogelijk maakt.”

Avalanche zegt van plan te zijn om geselecteerde AVAX-gebaseerde meme-activa te kopen om een collectie te starten, en zegt dat het de tokens zal kiezen op basis van een combinatie van factoren, waaronder maar niet beperkt tot het aantal houders, de liquiditeitsdrempels en de algehele sociale sentiment:

“De Avalanche Foundation is van plan om Culture Catalyst te gaan gebruiken om de cultuur en het plezier dat wordt gesymboliseerd door mememunten te erkennen en aan te moedigen door geselecteerde Avalanche-gebaseerde mememunten te kopen om een collectie te creëren.

Deze zet vult de voortdurende betrokkenheid van de Avalanche Foundation in het hele Avalanche-ecosysteem aan, inclusief NFT’s, RWA’s en andere soorten crypto-activa, en breidt zijn portfolio uit om een breder spectrum aan mogelijkheden te omarmen.”

Het initiatief werd oorspronkelijk gecreëerd in maart 2022 als een samenwerking tussen Avalanche en OP3N, een door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven chatapplicatie.

AVAX wordt verhandeld voor $40,13 op het moment van schrijven, een kleine daling in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!