Cathie Wood verwacht dat ETF-goedkeuring een ‘Sell the News’ event wordt

CEO Cathie Wood van ARK Invest voorspelt een korte termijn daling in de prijs van Bitcoin na de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF, waarbij ze dit toeschrijft aan een mogelijke reactie van investeerders om ‘het nieuws te verkopen’.

In een interview met Yahoo Finance legde Wood uit dat ondanks deze prognose van korte termijn volatiliteit, ze optimistisch blijft over de lange termijn voordelen van de ETF voor institutionele beleggingen en de waarde van Bitcoin.

“Degenen die hebben meegedaan en wat mooie winsten hebben behaald, zullen waarschijnlijk verkopen bij het nieuws,” zei Wood, eraan toevoegend dat dit “een uitdrukking is die handelaren gebruiken, dus je anticipeert op het evenement, drukt de prijs omlaag en verkoopt dan bij het nieuws.”

De term “verkoop het nieuws” verwijst naar een marktfenomeen waarbij beleggers hun aandelen of activa verkopen na een belangrijke verwachte aankondiging, zoals een productlancering of, in dit geval, de goedkeuring van een financieel product zoals een spot Bitcoin ETF. Dit gedrag wordt vaak gedreven door de verwachting dat het nieuws al in de prijs van het activum is verdisconteerd.

Wood’s inzichten komen te midden van de voortdurende inspanningen van ARK Invest, samen met 13 andere aanvragers, om goedkeuring te krijgen voor een spot Bitcoin ETF van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Recente discussies suggereren een positieve outlook voor deze ontwikkeling, waarbij analisten suggereren dat de goedkeuringsdatum waarschijnlijk op of vóór 10 januari 2024 zal plaatsvinden.

“Na meerdere keren te zijn afgewezen door de SEC, zonder van iemand bij de SEC te hebben gehoord, hebben wij en anderen die we kennen vragen van de SEC gekregen, zeer doordachte, gedetailleerde, technische vragen. Dat is een zeer positieve stap,” merkte Wood op.

De ARK Invest-topvrouw zei dat instellingen “terughoudend zijn geweest” voorafgaand aan de mogelijkheid van goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de SEC. Gevraagd naar de impact van de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF op de manier waarop financiële instellingen betrokken raken bij en omgaan met crypto, zei Wood dat een dergelijke gebeurtenis de prijs “aanzienlijk zou verplaatsen”, gebaseerd op haar perspectief van de huidige schaarste van Bitcoin.

Gebaseerd op het ontwerp van Bitcoin (BTC) volgens de whitepaper van Satoshi Nakamoto, zal er slechts 21 miljoen BTC ooit zijn. De huidige circulerende voorraad is 19.581.531 BTC, volgens on-chain gegevens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!