3AC assets van ruim $1 miljard bevroren door rechtbank

Een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden heeft ongeveer $1 miljard aan activa bevroren die toebehoren aan de oprichters van het cryptocurrency hedgefonds Three Arrows Capital (3AC), zoals vermeld door de curator van het bedrijf.

Het gerechtelijk bevel beperkt medeoprichters Su Zhu en Kyle Davies, en de vrouw van Davies, Kelly Chen, om activa ter waarde van maximaal $1,14 miljard niet te verplaatsen of te verkopen, waarbij schuldeisers naar schatting ongeveer $3,3 miljard tegoed hebben. 3AC, voorheen een van de grootste crypto-georiënteerde hedgefondsen, stortte in 2022 in na een reeks onsuccesvolle investeringen.

“De wereldwijde bevriezingsorder is aangevraagd in verband met vorderingen die worden ingediend door de curatoren, die onder meer beweren dat de oprichters verantwoordelijk moeten worden gehouden voor het laten verslechteren van de positie van 3AC met een bedrag dat gelijk is aan de waarde van de gevraagde bevriezingsorders.”

Vertegenwoordigers van Teneo Zhu en Davis worden beschuldigd van het dwingen van 3AC om aanzienlijke leverage aan te gaan tussen mei en juni 2022, nadat het hedgefonds zware verliezen leed op mislukte Luna-tokens en andere investeringen.

Volgens de curatoren was het bedrijf al insolvent, en ze spannen nu een rechtszaak aan tegen Zhu en Davis in een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden om die verliezen terug te vorderen van de schuldeisers van het bedrijf. Eerder heeft Teneo, aangewezen als curator door een rechtbank op de Britse Maagdeneilanden, de oprichters beschuldigd van een gebrek aan zinvolle medewerking.

In het begin van 2023 kondigden de oprichters van 3AC plannen aan om $25 miljoen op te halen voor de lancering van een nieuwe cryptocurrency-exchange. In september werd Zhu gearresteerd terwijl hij probeerde Singapore te verlaten en kreeg hij een gevangenisstraf van vier maanden opgelegd. In december stond hij voor het eerst terecht in een rechtbank in Singapore met betrekking tot de ineenstorting van het bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!