Uniswap staat op het punt om uit te breken, volgens Rekt Capital

Een veelgevolgde crypto-analist beweert dat Uniswap (UNI) op het punt staat uit te breken naar een significante opwaartse trend. De anonieme crypto-handelaar Rekt Capital vertelde namelijk aan zijn 371.600 volgers op het sociale mediaplatform X dat de inheemse token van de toonaangevende gedecentraliseerde exchange (DEX) Uniswap binnenkort een belangrijk weerstandsniveau zou kunnen omzetten in ondersteuning, wat een trendomkering zou aangeven. Hij gaf het volgende aan:

“Uniswap staat op het punt om uit te breken uit deze macro-marktstructuur. Het moet de bovenkant van dit patroon doorbreken en het als ondersteuning heroveren om een nieuwe macro-opwaartse trend in te gaan.”

Rekt Capital / X

Uniswap wordt verhandeld voor $6,25 op het moment van schrijven, net iets boven de diagonale weerstand van de handelaar. De handelaar merkte ook op dat de stablecoin Tether (USDT) afneemt in totale marktkapitaal-dominantie van crypto, wat aangeeft dat houders de stablecoin inruilen voor Bitcoin (BTC) en andere risicovolle digitale activa. Hierover had Rekt Capital het onderstaande te melden:

“USDT-dominantie neemt af. Beleggers worden meer risicozoekend, willen weg van stablecoins naar BTC en altcoins. De tolerantie voor risico groeit en het roterende gedrag is duidelijk. Verlies blauw als ondersteuning en deze psychologische trend zal doorgaan.”

Rekt Capital / X

Tot slot zei de handelaar dat Bitcoin ongeveer een derde van de weg is in zijn huidige cyclus van bull-markt, vergelijkbaar met andere jaren vóór de halvering in 2019 en 2015. De volgende halvering van BTC, waarbij de beloningen voor miners worden gehalveerd, wordt verwacht in april 2024.

“Voortgang van de BTC-bull-markt: 28,0%”

Rekt Capital / X

Bitcoin wordt verhandeld voor $37.239 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!