Richard Teng aangetreden als de nieuwe CEO van Binance

Na het vertrek van Changpeng Zhao is, zoals wij al voorspelden, Richard Teng aangetreden als de nieuwe Chief Executive Officer van Binance, ’s werelds grootste crypto-beurs qua handelsvolume. Op dinsdag maakte Teng zijn introductie naar het publiek via het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter), waarbij hij verzekerde dat onder zijn leiderschap Binance “zal blijven voldoen aan en de verwachtingen van belanghebbenden zal overtreffen.”

Richard Teng neemt de leiding over van CZ

Deze week markeerde een cruciale gebeurtenis voor liefhebbers van crypto, aangezien ze getuige waren van een van de meest significante schikkingen in de geschiedenis van de branche. De schikking draaide om Binance en het Amerikaanse ministerie van Justitie, waarbij Binance boetes opliep ter waarde van circa $4,3 miljard.

Na deze ontwikkeling trad de CEO van de beurs, Changpeng Zhao, beter bekend als “CZ”, terug. Na de schikking maakte CZ op dinsdag via Twitter bekend dat Richard Teng, voorheen de Global Head of Regional Markets bij Binance, is aangesteld als de nieuwe CEO.

Teng brengt een rijke achtergrond in de financiële sector mee naar zijn nieuwe positie bij Binance. Zijn loopbaan omvat diverse sleutelposities bij regelgevende en financiële instanties, waaronder de Singapore Exchange en de Abu Dhabi Global Market. Bovendien heeft hij meer dan tien jaar ervaring opgedaan bij de Monetary Authority of Singapore.

Teng reageert op nieuwe aanstelling

Teng benadrukte zijn streven om het vertrouwen van Binance-klanten in de stabiliteit van het bedrijf te vergroten, nauw samen te werken met toezichthoudende instanties wereldwijd, en partnerschappen aan te gaan om de adoptie van Web3 te stimuleren. Hij zei het volgende op X:

“Ik neem de rol van de nieuwe CEO van Binance met eer en diep respect op me.”

Hij vervolgde met:

“We exploiteren ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs qua volume. Het vertrouwen dat onze 150 miljoen gebruikers en duizenden medewerkers in ons stellen, is een verantwoordelijkheid die ik serieus neem en koester.”

Diverse individuen reageerden op het bericht van Teng. Justin Sun, de oprichter van Tron, begroette Teng hartelijk en uitte zijn geloof dat onder Teng’s leiderschap “Binance een nieuw tijdperk zal betreden en ongekende successen zal boeken.”

Adam Cochran, partner bij Cinneamhain Ventures, sprak de hoop uit dat de beurs “de standaard zou kunnen verhogen.” Cochran gaf aan dat hij zijn perceptie van Binance op een positieve manier herzag en wenste Teng en het bedrijf een “vernieuwde reis” toe.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!