Ledger waarschuwt XRP-gemeenschap voor nieuwe scam

In een duidelijke waarschuwing heeft Ledger Support gebruikers van de digitale valuta XRP gewaarschuwd voor een frauduleus plan dat erop gericht is hun cryptocurrency-bezit over te hevelen. Als gevolg hiervan heeft Ledger Support een reeks richtlijnen opgesteld waarmee gebruikers zichzelf kunnen beschermen.

Personen misleiden om geld over te maken

De zwendel, zoals weergegeven in een recent bericht, presenteert zichzelf als een live airdrop-evenement dat aanzienlijke opbrengsten voor de deelnemers belooft. De fraudeurs maken gebruik van sociale-mediaplatforms om hun plan uit te zenden en nietsvermoedende gebruikers te lokken met het vooruitzicht op een exchange-traded fund (ETF) en een cadeauprogramma geassocieerd met XRP.

Ze lokken gebruikers om mee te doen via een meegeleverde link en een investering doen. De hele opzet is echter een hoax. Deepfake-video’s en vervalste aanbevelingen zijn ontworpen om cryptocurrency te stelen door gebruikers ervan te overtuigen hun eigen XRP over te dragen met de belofte van winstgevende rendementen.

Ripple CEO bekritiseert YouTube

Eerder heeft Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, YouTube al bekritiseerd vanwege het toestaan ​​van de verspreiding van deepfake-zwendelvideo’s op zijn platform. Deze video’s, met gemanipuleerde oude beelden om frauduleuze verhalen te verspreiden, zijn alarmerend geavanceerd geworden doordat AI stemmen en gelijkenissen van bekende figuren in de cryptocurrency nabootst.

De oproep van Garlinghouse tot actie tegen YouTube volgt op een eerder juridisch geschil waarbij Ripple de videohostingservice aanklaagde omdat deze soortgelijke oplichting niet had aangepakt. Hoewel die zaak werd afgehandeld, roept de recente toename van deepfake-oplichting vragen op over de waakzaamheid van het platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!