Ripple rechtszaak YouTube

Ripple treft een schikking in zijn rechtszaak tegen YouTube

Het bekende blockchain project Ripple is de afgelopen tijd bij heel wat rechtszaken betrokken geraakt, maar er is echter nieuws naar buiten gekomen dat het bedrijf een schikking heeft getroffen in zijn rechtszaak tegen YouTube, waarbij beide partijen hebben afgesproken om samen te werken om frauduleuze content te voorkomen.

De in San Fransisco gevestigde blockchain-startup diende vorige jaar een aanklacht in tegen YouTube. Het bedrijf verwijtte YouTube dat het niet de nodige maatregelen genomen had om fraudeurs en oplichters, die het platform regelmatig gebruiken om frauduleuze activiteiten uit te voeren, tegen te gaan. Het bericht gaf bijvoorbeeld “weggeefacties” aan als één van de frauduleuze activiteiten.

Meer specifiek concentreerde Ripple zich op imitaties van zijn leidinggevenden, waarin ze zogenaamd aanboden om alle XRP-tokens die naar een bepaald adres werden gestuurd, te verdubbelen. In werkelijkheid was dit gewoon duidelijke oplichting, aangezien de dader niet van plan is iets terug te sturen naar de gebruiker. Ripple gaf toendertijd het volgende aan:

“Het is tijd om een ​​einde te maken aan dit onaanvaardbare gedrag en onze vrienden, familieleden en consumenten overal te beschermen. YouTube en andere grote technologie- en sociale-mediaplatforms moeten verantwoordelijk worden gehouden voor het niet implementeren van voldoende processen om deze zwendel te bestrijden.”

Bijna een jaar na het indienen van de rechtszaak tegen YouTube heeft Ripple Labs echter het probleem opgelost zonder verdere details bekend te maken. De CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, tweette het volgende:

“Hoewel specifieke schikkingsvoorwaarden hier vertrouwelijk zijn, is het voor iedereen duidelijk dat zonder verantwoording en actie het vertrouwen in deze branche verdwijnt, op een cruciaal moment waarop overheden over de hele wereld goed naar crypto kijken.”

Hoewel hij opmerkte dat de precieze schikkingsvoorwaarden nog steeds vertrouwelijk zijn, zei hij wel dat YouTube en Ripple “nu tot een oplossing zijn gekomen om samen te werken om deze oplichting te voorkomen, op te sporen en tegen te gaan.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN