Solana’s DEX’s breken records met $3 miljard handelsvolume

De gedecentraliseerde exchanges (DEX) van Solana (SOL) halen het nieuws en ervaren een ongelofelijke stijging van 54% in handelsvolume in slechts één week. Deze indrukwekkende sprong bracht het handelsvolume van Solana’s DEX-platforms voorbij de $3 miljard, een historisch record.

Recente gegevens van DeFiLlama laten zien dat het handelsvolume van Solana’s DEX in slechts zeven dagen met maar liefst 54% is gestegen, waarmee nieuwe records worden gevestigd. Het totale handelsvolume van Solana’s DEX-platforms brak niet alleen, maar overtrof de grens van $3,01 miljard, waarmee het zelfs het bekende BSC Chain voorbijstreefde in handelsvolume in 24 uur.

In een verrassende wending van gebeurtenissen claimt Solana nu trots de titel van de op twee na grootste blockchain te zijn wat betreft wekelijks handelsvolume. Het staat fier achter de industrie-reuzen Ethereum, met een indrukwekkende $9,87 miljard, en Arbitrum, met een formidabele $4,49 miljard. De snelle opmars van Solana in de ranglijsten benadrukt zijn groeiende invloed.

November blijkt een maand van solide groei te zijn voor Solana, waarbij het de grote cryptocurrencies op de markt wist te overtreffen. Het SOL-token is in de afgelopen maand indrukwekkend gestegen met 197%, en bereikte 59,75, wat een buitengewone toename van 350% in het afgelopen jaar markeert.

Aan de voorgrond van deze opwindende groei staan Solana’s vlaggenschip DEX-platforms—Orca en Raydium. Beide hebben indrukwekkende winsten van meer dan 70% laten zien. Opmerkelijk is dat de tokenprijs van Orca bijna 20% is gestegen, wat de dynamische groei binnen het Solana-ecosysteem benadrukt.

Toegevoegd aan de opwinding heeft de bekende belegger Cathie Wood optimisme geuit over het groeipotentieel van Solana. Deze goedkeuring zorgde voor een onmiddellijke stijging van 20% in SOL-prijzen. De gedurfde voorspelling van VanEck plaatst SOL op een traject om tegen 2030 een mijlpaal van $3.211 te bereiken, wat wijst op een veelbelovende toekomst voor de fans.

Al met al bewijst SOL, met zijn DEX-platforms aan de leiding, dat het een belangrijke speler is in de wereld van cryptocurrency.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!