Solana voegt $4 miljard marktkapitalisatie toe in 24 uur

Terwijl veel cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zorgvuldig nieuwe weerstandsniveaus hebben getest tijdens de huidige marktrally, heeft Solana (SOL) een opmerkelijke, bijna ononderbroken, opwaartse trend laten zien.

Alleen al in de afgelopen 24 uur voegde het token $4 miljard toe aan zijn marktkapitalisatie, van ongeveer $22 miljard naar $26,5 miljard in een enorme stijging. De prijs volgde dezelfde trend en steeg met 20,69% in één dag, tot $63,34.

Als we uitzoomen, is SOL gedurende de afgelopen maand gestaag gestegen, bijna 190% sinds medio oktober. Het is ook gestaag gegroeid in de afgelopen week, met een stijging van 46,31% vanaf de prijs van $43 die het vorige week woensdag had.

De cryptocurrency is inmiddels opgeschoven naar de zesde positie qua marktkapitalisatie tijdens de huidige rally en heeft tot nu toe met succes neerwaartse druk van zowel de lopende verkoop van activa van FTX als van investeerders en handelaren die winst proberen te nemen, van zich afgeschud.

De voortdurende stijging van de prijs van Solana wijst op een reële mogelijkheid dat de token binnenkort $70 zou kunnen bereiken – een prijs die sinds eind 2022 niet meer is gezien. De opwaartse trend is ook versterkt door bepaald nieuws uit de sector, zoals de aankondiging van Coinbase op maandag 13 november over de lancering van SOL eeuwigdurende futures-handel.

Ondanks het enthousiasme en de koopsignalen met betrekking tot de cryptocurrency, is het opmerkelijk dat deze vorige week al heeft geprobeerd om richting $64 te gaan, alleen om terug te trekken en zich enkele dagen rond $55 te consolideren.

Bovendien lijkt het recente patroon vergelijkbaar met dat van april en mei 2021, toen het terugviel tot onder $25 na het testen van zowel $53 als $61. Het is echter opmerkelijk dat de token zich gedurende de rally heeft verzet tegen gangbare technische analyse (TA) indicatoren, aangezien deze al enkele weken mogelijke correcties aangeven.

Ten slotte, zelfs als SOL zijn patroon van 2021 tot op zekere hoogte volgt, is het niet uitgesloten dat de prijs vervolgens zou kunnen exploderen naar nieuwe recordhoogtes, net zoals het twee jaar geleden deed.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!