Institutionele beleggers zijn positief over Bitcoin

Meltem Demirors, de chief strategy officer (CSO) bij digitale vermogensbeheerder CoinShares, zegt dat institutionele beleggers lijken te wedden op een aanstaande rally van Bitcoin (BTC).

In een nieuw interview met CNBC merkt Demirors op dat beleggers onlangs geld hebben geïnvesteerd in Bitcoin-beleggingsproducten:

“Als we kijken naar de stromen naar Bitcoin-producten, hebben we zes opeenvolgende weken van instroom gezien. We zagen een kleine stijging in augustus, daarna handelden we echt vlak, met zeer lage volumes.

De laatste zes weken hebben we veel meer activiteit gezien, veel meer handelsvolume. We zitten nu op $760 miljoen aan instromen in Bitcoin-producten in 2023. We hebben de niveaus van 2022 overschreden. Dus ik denk dat dit allemaal indicatoren zijn dat institutionele kopers zich beginnen te positioneren rond Bitcoin, mogelijk met een rally aan het einde van het jaar en in het eerste kwartaal van volgend jaar.”

Demirors zegt ook dat ze verwacht dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen het einde van het jaar een Bitcoin-spotmarkt exchange-traded fund (ETF) zal goedkeuren. Ze merkt echter op dat het waarschijnlijk enige tijd zal duren voordat kapitaal naar een Bitcoin ETF stroomt als de SEC het langverwachte Bitcoin-beleggingsproduct goedkeurt:

“Ik denk dat er veel enthousiasme is. De vraag is hoe snel die stromen zullen materialiseren. Ik denk dat het een paar kwartalen kan duren, maar opnieuw is er gewoon deze enorme vraag.”

Bitcoin wordt verhandeld op $37.369 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!