Investeringslegende Charlie Munger noemt AI “overhyped” en Bitcoin een “domme investering”

Charlie Munger – de zakenpartner van Warren Buffett in het grootste conglomeraat ter wereld, Berkshire Hathaway – deed kunstmatige intelligentie (AI) af als overhyped, terwijl hij zijn kritiek op Bitcoin (BTC) opnieuw uitte.

AI is overhyped

Kunstmatige intelligentie (AI) wint snel terrein in verschillende sectoren van de wereldeconomie, net als blockchain, waarbij platforms als Binance de snelgroeiende technologie al in verschillende processen integreren. Munger – een goede vriend en adviseur van Warren Buffett – is echter nog niet helemaal overtuigd van de trend.

Tijdens de recente Zoomtopia-conferentie van Zoom, die plaatsvond van 3 tot 4 oktober, uitte Munger zijn twijfels. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat het buitensporig veel aandacht krijgt, en waarschijnlijk meer aandacht krijgt dan het verdient.”

Munger erkent het belang van AI-doorbraken, maar blijft niet overtuigd van het “overdreven” potentieel ervan. En zijn twijfels over AI zijn niet nieuw. De 99-jarige miljardair uitte eerder zijn scepsis op de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway, stelde dat ouderwetse intelligentie goed werkt en waarschuwde tegen de onrealistische verwachtingen rondom AI.

Terwijl sommigen voorspellen dat AI zou kunnen leiden tot een utopische toekomst met een langere levensduur en de uitroeiing van ziekten, doet Munger dergelijke begrippen af als een “gekke hype” en ziet hij AI als een zegen en een vloek.

Warren Buffett deelt een deel van het scepticisme van Munger en erkent de technologische vooruitgang van AI, maar geeft toe dat hij deze niet volledig begrijpt. Hij heeft zijn zorgen geuit over de maatschappelijke impact van AI.

Munger uit zich opnieuw negatief over Bitcoin

Wat cryptocurrencies betreft, neemt Munger geen blad voor de mond. Wanneer hem wordt gevraagd naar Bitcoin en andere digitale activa, zegt hij botweg:

“Laat me niet beginnen over Bitcoins – dat was de domste investering die ik ooit heb gezien.”

Mungers kritiek op crypto is ook niet nieuw. In het verleden heeft hij reacties en discussies op sociale media teweeggebracht nadat hij Bitcoin had vergeleken met “rattengif” en andere cryptocurrencies gelijkstelde met schadelijke infecties. Afgelopen februari drong Munger er bij de Amerikaanse regering op aan om Bitcoin te verbieden, waarbij hij het omschreef als speculatief gokken.

Buffett deelt het scepticisme van Munger ten aanzien van Bitcoin en noemt het een “goktoken”. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, heeft cryptocurrency ook afgedaan als een domme investering en vergelijkt het met “het bezitten van een steen als huisdier”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!