OpenSea lanceert zijn nieuwe studio

OpenSea, ’s werelds toonaangevende NFT-marktplaats, heeft zijn langverwachte update gelanceerd: de OpenSea Studio. Met dit nieuwe platform is OpenSea toegewijd aan het mogelijk maken van makers om zich te concentreren op hun creatieve inspanningen in plaats van verstrikt te raken in operationele details.

Met onmiddellijke ingang stelt OpenSea Studio individuen in staat om onafhankelijk het volledige NFT-lanceerproces te initiëren en te beheren. Deze uitgebreide controle omvat activiteiten zoals het configureren van allowlists, het uploaden van media en metadata, en het samenstellen van toegewijde pagina’s.

De nieuwe tools gingen gisteren live en werden kort daarna officieel aangekondigd op X (voorheen Twitter). Het platform gaf het volgende aan:

Overzicht van de Studio

Een van de opvallende kenmerken van OpenSea Studio is de mogelijkheid voor gebruikers om NFT’s rechtstreeks in hun persoonlijke wallets te minten. Het is een grote stap voorwaarts om creatieve horizonten te verbreden. Bovendien ondersteunt het platform verschillende OpenSea-compatibele blockchains, wat zorgt voor een aanpasbaar ecosysteem voor alle makers.

Voor verzamelaars wordt het nieuws nog beter. Het platform heeft voorzieningen voor het minten van NFT’s met standaard creditcards of betaalpassen. Dit maakt het verwervingsproces eenvoudiger dan ooit tevoren. De nadruk ligt duidelijk op toegankelijkheid; OpenSea Studio is ontworpen om intuïtief te zijn en vereist geen technische expertise.

In de komende maanden zullen verbeteringen zoals verrijkte collectiepagina’s, het combineren van video-, afbeeldings- en tekstmodules, evenals aanvullende functies zoals routekaarten en veelgestelde vragen worden geïmplementeerd. Bovendien zal de introductie van ‘edities’ het proces van snelle NFT-lanceringen verder optimaliseren, waardoor het net zo eenvoudig wordt als “het plaatsen van een foto op Instagram”.

Geen lazy minting meer

OpenSea heeft gebruik gemaakt van een methode die bekend staat als “lazy minting”, waarbij items off-chain bleven totdat ze werden verkocht of overgedragen. Hoewel dit gunstig was voor initiële experimenten, wordt deze methode nu uitgefaseerd ten gunste van OpenSea Studio.

Hoewel gebruikers geen nieuwe items kunnen minten met de oude tool, blijven bestaande lazy-geminte items bruikbaar voor aankoop, verkoop en overdracht. Het bewerken van deze items is echter niet langer mogelijk.

De uitbreiding van OpenSea

OpenSea, ’s werelds grootste NFT-marktplaats, is bezig met diverse uitbreidingsinitiatieven in de steeds competitiever wordende NFT-markt. Een van deze initiatieven was de introductie van OpenSea Pro eerder dit jaar, te midden van de groeiende concurrentie met BLUR.

OpenSea Pro zal het NFT-handelslandschap transformeren door zijn diensten kosteloos aan te bieden. Dit innovatieve platform zal deals verzamelen uit een uitgebreid netwerk van 170 verschillende marktplaatsen om handelaren de meest concurrerende aanbiedingen te presenteren. Een opmerkelijk kenmerk van OpenSea Pro is de live cross-marktgegevens, die bijna real-time updates verschaffen over gebruikers- en collectieactiviteit in alle NFT-marktplaatsen, wat het tot een krachtig hulpmiddel maakt voor handelaren en verzamelaars.

Terwijl OpenSea nieuwe initiatieven ontwikkelt, wordt het ook geconfronteerd met enkele uitdagingen in de markt. Onlangs, twee weken geleden, werd het getroffen door een beveiligingsinbreuk die mogelijk de details van de API-sleutels van gebruikers heeft onthuld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!