Argentijns oliebedrijf gaat Bitcoins minen met gasoverschot

Een in Buenos Aires gevestigd oliebedrijf, Tecpetrol, heeft besloten overtollig gas om te zetten in energie voor Bitcoin-mining. Zoals gemeld door lokale media op 24 september, zal Tecpetrol zijn eerste op gas werkende Bitcoin-miningfaciliteit lanceren in de regio Los Toldos 2 Este, gelegen ten noorden van Vaca Muerta in de Argentijnse Patagonië.

Het bedrijf beweert dat deze aanpak het in staat zal stellen om zijn project voor ruwe olieproductie te bevorderen en het gebruik van gas te optimaliseren, waardoor verspilling wordt verminderd.

Tecpetrol is van plan om dagelijks minstens 35.000 vaten olie te boren op de faciliteit, maar vanwege het ontbreken van infrastructuur om het vrijkomende gas te verbruiken, heeft het besloten Bitcoin-mining te verkennen als een strategische keuze om het te benutten. Zoals Ricardo Markous, de CEO van Tecpetrol, uitlegde:

“Gezien onze onmogelijkheid om het gas in het milieu vrij te laten, hebben we ervoor gekozen om cryptocurrency-miningoperaties te implementeren.”

Tecpetrol hoopt de crypto-mining te starten tussen eind oktober en begin november. De belangrijkste doelen zijn het verminderen van de milieubelasting door het vermijden van gasemissies en het genereren van enige extra winst. Het bedrijf heeft al contracten getekend en werkt samen met een niet nader genoemd bedrijf dat ervaring heeft met het implementeren van vergelijkbare strategieën in de Verenigde Staten.

Een recente paper gepubliceerd door het Institute of Risk Management (IRM) stelt dat Bitcoin (BTC)-mining tegen 2030 de wereldwijde emissies met wel 8% kan verminderen door ’s werelds verspilde methaan-emissies om te zetten in minder schadelijke emissies. Het rapport haalt een theoretisch geval aan waarin het gebruik van opgevangen methaan om Bitcoin-miningoperaties van stroom te voorzien, de hoeveelheid methaan die in de atmosfeer wordt geloosd, kan verminderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!