Paypal brengt PYUSD stablecoin naar Venmo

Belangrijke Amerikaanse betalingsverwerker PayPal heeft aangekondigd dat zijn PYUSD-stablecoin nu beschikbaar is op Venmo. PayPal heeft gedetailleerd dat het stablecoin activum beschikbaar zal zijn voor geselecteerde Venmo-gebruikers en volledig zal worden uitgerold voor alle gebruikers “in de komende weken.”

Venmo is een populaire mobiele betaal-app in handen van PayPal waarmee gebruikers vrienden of verkopers kunnen betalen. Gebruikers zullen de stablecoin kunnen kopen en deze naar andere Venmo-gebruikers kunnen sturen, inclusief naar PayPal-wallets.

In de cryptowereld is een stablecoin een digitale activa die gekoppeld is aan iets stabiels, in dit geval de Amerikaanse dollar. Deze specifieke cryptocurrency wordt voornamelijk gebruikt door handelaren om transacties af te wikkelen wanneer ze niet onmiddellijk toegang hebben tot fiatvaluta die wordt aangehouden bij een traditionele bank, om de koop- en verkoopervaring naadloze te maken.

In een blogpost van 20 september meldde het betalingsbedrijf dat PayPal USD (PYUSD) – de stablecoin van het bedrijf die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar – al beschikbaar is voor Venmo-gebruikers en de komende weken volledig wordt uitgerold. Het nieuws kwam ongeveer zes weken nadat PayPal de lancering van de stablecoin aankondigde, waarbij ze destijds verklaarden dat deze zou worden uitgegeven door Paxos Trust en volledig gedekt zou zijn door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties en soortgelijke liquide middelen.

Het bedrijf merkt op dat overboekingen tussen PayPal-gebruikers en Venmo “snel en gratis” zijn, met uitzondering van netwerkkosten voor blockchain. PYUSD is een ERC20-token, wat betekent dat de munt onderhevig is aan kosten die verband houden met de Ethereum-kostenmarkt en blockruimte.

“PYUSD is al aanwezig in inheemse crypto-ervaringen en blijft breder beschikbaar worden naarmate het ecosysteem groeit,” meldde Paypal “In de paar weken sinds de lancering op de open markt is PYUSD al aanwezig op geselecteerde beurzen, waaronder Crypto.com, Bitstamp, Coinbase en Kraken.”

Blockchain-analysebedrijf Nansen meldde in augustus dat ongeveer 90% van PYUSD in wallets wordt gecontroleerd door Paxos Trust. Crypto-bedrijf BitPay kondigde op 12 september aan dat het ondersteuning zou toevoegen voor PYUSD, met vermelding van “betalingsnut en betrokkenheid van de gemeenschap”.

PayPal heeft gestaag terrein gewonnen in de cryptowereld, accepteerde betalingen in digitale activa in 2021 en vestigde in 2023 toegangspunten voor Web3-betalingen. Het New York State Department of Financial Services heeft PYUSD opgenomen in zijn groene lijst van door de toezichthouder goedgekeurde munten.

PayPal lanceerde de stablecoin in augustus in de hoop dat deze “een deel zou uitmaken van de algehele betalingsinfrastructuur.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!