BlackRock voorspelt aankomende rentebesluit van de Federal Reserve

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerbedrijf, heeft, slechts enkele uren voor de vergadering, zijn verwachtingen voor de Federal Reserve uitgesproken. De instelling die cryptocurrency-investeerders enthousiast maakte met haar aanvraag voor een Bitcoin spot ETF, vroeg ​​zich hardop af wat de volgende stappen van de Fed zullen zijn. Op welk tijdstip is de Fed-vergadering en wat zal er worden aangekondigd?

Verwachtingen van BlackRock voor de Fed

Deskundigen van het Amerikaanse beleggingsbedrijf BlackRock hebben belangrijke evaluaties gemaakt met betrekking tot de agenda van de week. Laura Cooper, Senior Macro Investment Strategy van BlackRock’s iShares EMEA, verwacht dat Federal Reserve voorzitter, Jerome Powell, de renteverhogingen zal pauzeren. Volgens Cooper zal Powell blijven benadrukken welke rol economische gegevens zullen spelen bij toekomstige beslissingen. Met andere woorden, de voorzitter van de Fed wil misschien de deur openhouden voor renteverhogingen.

Volgens Cooper zullen de rentetarieven waarschijnlijk in een restrictieve zone blijven tot halverwege 2024, voordat de centrale bank de rentetarieven weer naar “neutraal” bijstelt.

Hoe laat is de Fed-vergadering?

Een andere hoge functionaris van BlackRock, Marilyn Watson, zegt dat de rentetarieven dit jaar ongewijzigd zullen blijven. Volgens haar zal de Fed langzaam bewegen en moet ze een verslechtering van de economie, een lager bruto binnenlands product en een lagere werkloosheidscijfer zien om te versnellen. Watson geeft duidelijk aan dat de rentetarieven gedurende heel 2023 op hun huidige niveaus zullen blijven.

Sinds maart 2022 heeft de Federal Reserve de rentetarieven 11 keer verhoogd om de stijgende Amerikaanse inflatie te bestrijden. Het laatste rentebesluit wordt woensdagavond om 23:00 aangekondigd.

De Fed zal ook woensdagavond een grafiek genaamd de “dot plot” vrijgeven, waarin de rentevoorspellingen van de functionarissen worden weergegeven. Deze grafiek is belangrijk voor toekomstige verwachtingen, omdat deze de rentevoorspellingen voor drie jaar van leden weerspiegelt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!