Telegram lanceert nieuwe zelfbeheerde wallet

Telegram, een van ’s werelds meest populaire berichtenapps, heeft onlangs zijn zelfbeheerde wallet gelanceerd, die is gebouwd op het Open Network (TON) blockchain-platform. Deze opvallende stap heeft de aandacht getrokken van crypto-enthousiastelingen over de hele wereld.

Telegram staat bekend om zijn focus op privacy en beveiliging, en het uitbrengen van een eigen wallet is een belangrijke ontwikkeling voor het bedrijf. Deze wallet biedt gebruikers de mogelijkheid om hun digitale activa op een veilige en gedecentraliseerde manier te beheren, zonder tussenkomst van derden.

CertiK’s waarschuwing

Op 13 september bracht CertiK een waarschuwing naar buiten via sociale media, waarin zij cryptocurrency-enthousiastelingen adviseerden om voorzichtig te zijn bij het omgaan met Telegram-bot tokens.

Opkomst van Telegram bot tokens

Sinds 20 juli zijn deze tokens, die verbinding maken met gedecentraliseerde beurzen en transacties uitvoeren op basis van vooraf gedefinieerde regels, in populariteit gestegen, met winsten van meer dan 1.000%. CertiK schrijft de opkomst van Telegram-bot tokens toe aan het aanvankelijke succes van UNIBOT.

Op de dag van notering steeg de prijs van UNIBOT met bijna 1.300%, met een all-time high van $90. Volgens CoinGecko-gegevens staat de prijs van het token momenteel op $76. De indrukwekkende prestaties van UNIBOT hebben de algehele interesse en vraag naar dergelijke activa vergroot.

De toekomst van Telegram’s zelfbeheerde wallet

Met zijn sterke focus op privacy en beveiliging heeft Telegram een reputatie opgebouwd als een platform dat het belang van gebruikersgegevens voorop stelt. Het uitbrengen van een zelfbeheerde wallet is een logische stap voor het bedrijf, omdat het gebruikers meer controle geeft over hun digitale activa.

Telegram heeft ambitieuze plannen voor de toekomst van zijn wallet. De TON Foundation, die het TON blockchain-platform ondersteunt, streeft ernaar om in de komende 3-5 jaar ongeveer 30% van de actieve gebruikers naar het TON blockchain te brengen. Dit initiatief past in de bredere visie van TON om de grootschalige adoptie van Web3-technologie te bevorderen.

Al met al markeert de lancering van de Telegram zelfbeheerde wallet een belangrijke stap in de wereld van crypto. Het geeft gebruikers over de hele wereld de mogelijkheid om hun digitale activa veilig en efficiënt te beheren, en het opent nieuwe mogelijkheden voor de adoptie van blockchain-technologie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!