SEC legt zich, tot frustratie van Ripple CEO, niet neer bij XRP-uitspraak

Brad Garlinghouse, CEO van het in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf Ripple Labs, heeft in een recent interview met Bloomberg zijn frustratie geuit over de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om in beroep te gaan in hun langlopende juridische strijd.

In een fragment uit het interview, dat werd geplaatst op X, uitte Garlinghouse zijn ontevredenheid over de wens van de SEC om de strijd voort te zetten. Hij zei echter dat het feit blijft dat XRP geen effect is zoals door de rechtbank verkondigd.

SEC legt zich er niet bij neer

In juli bepaalde de rechtbank dat de verkoop van XRP door Ripple aan institutionele beleggers investeringsovereenkomsten vormde. Maar in dezelfde uitspraak maakte de rechtbank onderscheid dat de programmagestuurde verkoop van XRP en andere distributies door Ripple niet als effecten kwalificeerden. Bovendien stelde de rechtbank expliciet dat XRP zelf geen effect is.

De SEC was het echter gedeeltelijk oneens met de rechtbank, wat leidde tot hun verzoek om toestemming van de rechtbank voor een interlocutoir beroep om deze beslissing aan te vechten.

Frustraties van Brad Garlinghouse

Volgens Garlinghouse is het frustrerend dat de overheid met onbeperkte middelen ervoor kiest om een reeds verloren strijd voort te zetten. Hoewel hij verklaarde dat Ripple al meer dan $100 miljoen heeft uitgegeven om de zaak te verdedigen, zei hij dat hij zeer optimistisch is omdat is vastgesteld dat XRP geen effect is.

Garlinghouse benadrukte dat de rechtbank ondubbelzinnig heeft verklaard dat XRP geen effect is. Het beroep van de SEC betwist niet de status van XRP als non-effect, maar richt zich op de vraag of bepaalde transacties investeringsovereenkomsten vormen. Ondanks dit toonde Garlinghouse optimisme en zei:

“De feiten zijn aan onze kant en de wet is aan onze kant, en we zullen blijven zegevieren in de rechtbank vanwege dat.”

Regelgevende onzekerheid in de VS

Als reactie op de regelgevende onzekerheid in de Verenigde Staten onthulde Garlinghouse dat 80% van de aanwervingen van Ripple in 2023 buiten de Verenigde Staten zal plaatsvinden. Andere landen zoals Singapore, Dubai, Hongkong en het Verenigd Koninkrijk werken samen met de crypto-industrie en bieden duidelijke regelgeving om groei te bevorderen.

Hij zei dat de deur niet volledig gesloten is voor de Verenigde Staten om de volgende mondiale crypto-hub te worden, maar hij merkte op dat ze in een lastige positie verkeren. Hij noemde dat naarmate de tijd verstrijkt, er verschuivingen zullen zijn naarmate nieuwe regeringen aantreden.

Garlinghouse speculeerde dan ook dat het Amerikaanse Congres binnenkort deze onzekerheid moet aanpakken. Hij bracht ook de Grayscale-uitspraak tegen de SEC ter sprake en hoe hun acties rechters ertoe aanzetten harde woorden tegen hen te gebruiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!