CoinEx verliest bijna $28 miljoen aan crypto

CoinEx, een cryptocurrency-beurs, werd op 12 september geconfronteerd met een vermoedelijke aanval na aanzienlijke geldstroom, naar een eerder inactief adres. De experts op het gebied van blockchain hebben snel aan de bel getrokken. Het blockchain-beveiligingsbedrijf Cyvers Alert, heeft het gedetecteerd en het gemeld, ze schatten de schade op $27 miljoen.

Gegevens van Etherscan, laten aanzienlijke transacties zien. De reeks begon met de verplaatsing van circa 4.947 Ether, ter waarde van $7,9 miljoen. Maar dit was niet het einde, dit werd gevolgd door het omzetten van verschillende cryptocurrencies van de beurswallet in Ethereum via Uniswap.

Een opmerkelijke stroom van 408.741 DAI, 2,7 miljoen Graph (GRT) tokens, 29.158 Uniswap (UNI) tokens en verschillende andere tokens van de hot wallet naar hetzelfde adres. Cyvers Alert, melde dat er ongeveer $11,5 miljoen aan crypto-activa die zijn overgezet naar een Tron-adres en $295.000 aan activa naar een Polygon-adres. Dit bedroeg $27,4 miljoen verspreid over drie verschillende blockchain-netwerken.

CoinEx, doorbrak zijn stilte via een tweet, getiteld “Dringende Mededeling: Beveiligingsincident op Coinex – Onmiddellijke Maatregelen Onderweg,”. Hiermee erkende de beurs de ongebruikelijke opnames. Ze verklaarden:

“Ons Risicobeheersysteem detecteerde ongebruikelijke opnames vanuit verschillende hot wallet-adressen waar CoinEx-assets werden opgeslagen.”

De beurs heeft een speciaal team samengesteld om de zaak te onderzoeken. De beurs probeerde zijn gebruikers midden in de chaos te geruststellen. Ze benadrukten dat de weggesluisde cryptocurrency slechts een fractie vertegenwoordigt van hun reserves. Bovendien beloofden ze eventuele verliezen van gebruikers als gevolg van deze inbreuk te vergoeden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!