Analist: Het einde van de Bitcoin correctie is nabij

Een nauwlettende analist zegt dat Bitcoin (BTC) boven een cruciaal prijsniveau moet bewegen om het einde van zijn huidige prijsstagnatie aan te geven.

De pseudonieme analist Credible Crypto vertelt zijn 346.300 volgers op het sociale mediaplatform X dat BTC nog steeds gevangen zit in een zijwaartse marktbeweging.

Op korte termijn zegt Credible Crypto dat Bitcoin waarschijnlijk een lichte correctie zal ondergaan voordat het herstelt:

“Ik blijf nog steeds kijken naar een doorbraak onder de dieptepunten onder de $25.200. Ik wil zien dat $24.800 standhoudt voor een herstel naar $27.000.”

Bron: Credible Crypto/X

Volgens de analist kan Bitcoin een nieuwe stijgende trend beginnen als het erin slaagt om boven zijn hoogste punt in het huidige bereik van ongeveer $28.200 uit te breken. De analist zegt dat deze doorbraak waarschijnlijk het einde van de consolidatiefase van BTC zal signaleren:

“Los van deze zijwaartse prijsactie, zijn de twee niveaus die je in de gaten moet houden voor belangrijke bullish en bearish ongeldigverklaringen 28.200 (als dit niveau wordt doorbroken, betekent dit naar mijn mening het einde van de correctie) en onder ons hetzelfde niveau van $24.800 waar ik al geruime tijd over praat.”

De handelaar houdt ook nauwlettend de Bitcoin-dominantie (BTC.D) grafiek in de gaten, die bijhoudt hoeveel van de totale marktkapitalisatie van crypto aan BTC toebehoort. Volgens Credible Crypto geeft BTC.D aan dat de bodemprijs voor Bitcoin in de bear-markt al is vastgesteld, aangezien de grafiek blijft aangeven dat er een bullish voortzetting plaatsvindt.

Een bullish BTC.D-grafiek geeft aan dat de waarde van Bitcoin sneller stijgt dan die van andere crypto-activa.

Zo vertelt Credible:

“Bitcoin-dominantie heeft een uitbraak gemaakt omdat we voor het eerst in meer dan twee jaar schone, impulsieve (trendmatige) prijsactie zien.

Elke impuls op BTC sinds onze dieptepunten van $15.000 brengt een nieuwe hogere hoogte in BTC-dominantie met zich mee, gevolgd door een hogere laagte en voortzetting. Bitcoin-dominantie geeft aan dat er dit keer iets anders is – dat deze rally significanter is dan elke rally die we in de afgelopen twee jaar hebben gezien. De boodschap is duidelijk: de bodem is bereikt en we bevinden ons in een nieuwe impulsieve omgeving.”

Credible Crypto benadrukt dat hij gelooft dat Bitcoin een sterke stijgende trend zal doormaken en daarbij ten koste van altcoins naar een nieuw recordniveau zal stijgen.

“Geld stroomt van altcoins naar Bitcoin op niveaus die we in meer dan twee jaar niet hebben gezien (sinds de laatste impulsieve periode) en we kunnen verwachten dat dit doorgaat totdat BTC nieuwe hoogtepunten bereikt (wat naar verwachting aanzienlijke nieuwe kapitaalinstroom naar de ruimte zal triggeren).”

Bron: Credible Crypto/X

Op het moment van schrijven is BTC $25.839 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!