Shibarium bereikt aanzienlijke mijlpaal met opmerkelijke stijging

In een verrassende wending van gebeurtenissen heeft Shiba Inu (SHIB) een korte consolidatiepauze ervaren, waarbij het een hoogtepunt van 10 dagen bereikte op $0,00000850, volgend op de algehele marktstrend op dinsdag.

De stijging werd verder aangewakkerd door de juridische overwinning van Grayscale op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Desondanks, was Shibarium, het Ethereum layer-2 netwerk ondersteund door SHIB tokens, de meest significante katalysator voor het hervonde optimisme.

De heropleving van Shibarium voedt het bullish sentiment voor de SHIB Prijs

Shibarium, de layer-2 blockchain die expliciet is ontworpen voor de Shiba Inu token SHIB, heeft een aanzienlijke mijlpaal bereikt met een opmerkelijke stijging in het aantal wallets, tot 337.100.

SHIB

De stijging in wallet-activiteit toont duidelijk hersteld vertrouwen in Shibarium en zijn potentieel om een “verbeterde gebruikerservaring” te bieden. Bovendien is het aantal transacties aanzienlijk hersteld na een dip waarbij dagelijkse transacties op 27 augustus daalden tot 40.000, na een piek op 25 augustus van 132.000.

De heropleving, het groeiende vertrouwen en de stijging van nieuwe wallets en dagelijkse transacties hebben van Shibarium een aantrekkelijke optie gemaakt voor particuliere beleggers die snellere, kosteneffectieve en private off-chain transacties zoeken, terwijl ze profiteren van de onderliggende beveiliging van de blockchain.

Na een moeilijke start bracht Shiba Inu positief nieuws

Door de succesvolle functionaliteit van de langverwachte Shibarium Bridge aan te kondigen op 28 augustus 2023. Deze brug vergemakkelijkt de naadloze overdracht van fondsen van Ethereum Layer-1 naar het Layer-2 Shibarium platform, wat de transactiesnelheid verbetert en de kosten verlaagt.

Shibarium stuitte aanvankelijk op problemen bij de lancering, met aanzienlijke gebruikers- en transactievolumes die tot een “storing” leidden. Om dit probleem aan te pakken, zocht Shytoshi Kusama, medeoprichter van SHIB, volgens crypto-influencer Keyur Rohit hulp bij Sandeep Nailwal, medeoprichter van Polygon Labs. Samen hebben ze de problemen opgelost en ervoor gezorgd dat de fondsen veilig zijn. Kusama toonde zijn dankbaarheid aan Sandeep voor zijn hulp.

Opmerkelijk is dat Shibarium na de initiële uitdagingen aanzienlijke verbeteringen heeft doorgevoerd. Het team heeft hun serverinfrastructuur met maar liefst 1500% uitgebreid om “beter om te gaan” met on-chain congestie. Deze corrigerende maatregelen hebben geleid tot een snelle groei van de gebruikersbasis en een stijging van de prijs van de SHIB-token.

Bovendien heeft Shibarium een aanzienlijke Total Value Locked (TVL) van $1,42 miljoen bereikt. Deze prestatie markeert een belangrijke mijlpaal en weerspiegelt het toenemende enthousiasme binnen het Shiba Inu-netwerk.

Risico voor de uptrend van SHIB?

De recente heropleving van SHIB en positieve ontwikkelingen binnen zijn eigen ecosysteem hebben niet kunnen standhouden, aangezien de prijsactie van de token een scherpe daling heeft ervaren. In de afgelopen 24 uur heeft SHIB meer dan 3% van zijn waarde verloren en handelt momenteel op $0,00000813.

SHIB

Daarbij komt de zorg dat de token niet in staat is geweest om zijn 50-daagse voortschrijdend gemiddelde (MA) te overschrijden, zoals te zien is aan de bruine lijn op de dagelijkse grafiek hierboven. Sinds juli 2023, toen SHIB kortstondig steeg naar de $0,000001137, heeft het moeite gehad om boven dit belangrijke voortschrijdend gemiddelde uit te komen.

Er is echter een sprankje hoop als de algehele markt, met name de vlaggenschip cryptocurrency, Bitcoin (BTC), de weg effent voor verbeterde liquiditeit in de opkomende sector. Als SHIB erin slaagt dit significante voortschrijdend gemiddelde te overschrijden, zou dit het potentieel kunnen signaleren voor een andere sterke uptrend, vergelijkbaar met die welke werden waargenomen in juli en januari, toen de token zijn jaarlijkse hoogtepunt bereikte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!