Spanning rond de Grayscale Bitcoin ETF

De wereld van cryptocurrency richt momenteel zijn aandacht op de langverwachte beslissing van de rechtbank in de zaak tussen Grayscale, een potentieel marktvormend cryptoinvesteringsbedrijf, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het Hof van Beroep in Washington DC zou naar verwachting zijn beslissing op 18 augustus bekendmaken, maar de rechtbank heeft de uitspraak opnieuw uitgesteld. Investeerders en experts in de branche wachten vol spanning op de beslissing van het Hof van Beroep in Washington DC, omdat deze het potentieel heeft om de cryptocurrency-markt te hervormen.

De verwachte gerechtelijke beslissing van Grayscale met betrekking tot de omzetting van zijn Bitcoin (BTC) Trust in een volwaardige spot Bitcoin ETF is opnieuw uitgesteld. Het Hof van Beroep van het District of Columbia werd verwacht zijn beslissing op 18 augustus bekend te maken, maar er is geen aankondiging gedaan. Craig Salm, Chief Legal Officer van Grayscale, kondigde het uitstel aan via zijn persoonlijke X-account. De gebruikelijke aanpak van het Hof van Beroep in Washington DC voor dergelijke zaken was dat de beslissing vier dagen eerder zou worden aangekondigd, op 15 augustus.

Volgens het nieuwe schema wordt verwacht dat de beslissing op 22 augustus 2023 zal worden bekendgemaakt. Interessant genoeg heeft de tweede vertraging van de beslissing vragen opgeroepen bij marktdeelnemers en verwachtingen gecreëerd voor een positieve uitkomst. Grayscale heeft tijdens een hoorzitting in maart krachtig bezwaar gemaakt tegen de beslissing van de SEC en beweerde dat het besluit van de regelgevende instantie om een BTC-spot Bitcoin ETF goed te keuren vol tegenstrijdigheden zat.

Juridische analisten bij Bloomberg stellen dat Grayscale een sterke positie heeft in de zaak en schatten in dat de rechtbank waarschijnlijk met een kans van ongeveer 70% in het voordeel van het bedrijf zal beslissen.

Het ETF-team van Grayscale breidt zich uit

Vorige week daalde de prijs van GBTC met meer dan 12,3%, van $20,12 naar $17,64. Deze daling vond plaats te midden van een uitdagende markt en regelgevende onzekerheid ten aanzien van Bitcoin. Ondanks het negatieve vooruitzicht blijft het team van Grayscale optimistisch en verwacht het een positieve uitkomst in hun juridische strijd tegen de Amerikaanse SEC. Om zijn aanwezigheid op dit gebied uit te breiden, heeft het bedrijf onlangs vacatures geplaatst voor twee belangrijke posities in het ETF-team.

De proactieve aanpak die blijkt uit de vacatures op LinkedIn weerspiegelt Grayscale’s vastberadenheid om zijn ETF-activiteiten te laten groeien en verbeteren. De vacatures hebben meer dan 50 sollicitaties ontvangen van potentiële kandidaten, wat duidt op de verwachting in de branche van een gunstige beslissing in de zaak tussen Grayscale en de SEC. Naarmate de positieve verwachtingen over de zaak toenemen, wacht de cryptocurrency-markt vol spanning op de uitspraak van de rechtbank.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!