Crypto-mining lobby-groep weerlegt misvattingen in de VS

De Amerikaanse crypto-mining-industrie krijgt een nieuwe lobbygroep, met als een van de grootste doelen om misvattingen over de duurzaamheid ervan bij beleidsmakers te weerleggen. Op 15 augustus gelanceerd, heeft de Digital Energy Council als doel het bevorderen van beleid dat de groei van digitale activa mining en energieontwikkeling stimuleert.

DEC-oprichter en president Thomas Mapes gaf aan dat het “hoog tijd” was dat digitale activa miners een verenigde stem kregen in Washington.Mapes diende eerder als directeur van energie bij de Chamber of Digital Commerce. Daarvoor was hij stafchef bij het Bureau voor Internationale Zaken van het Amerikaanse ministerie van Energie.

Mapes zei dat het tijdens zijn tijd bij het ministerie van Energie was dat hij begon te zien dat crypto-mining-bedrijven een essentieel onderdeel zijn van het energiesysteem – energie aan het net leveren tijdens piekuren van vraag of overtollige energie kopen die anders ongebruikt zou blijven – naast andere voordelen. Hij voegde eraan toe:

“Ik zie ze als energiebedrijven in de toekomst. Ik zie energiebedrijven, nutsbedrijven, stroomleveranciers – de grote spelers – allemaal naar deze nieuwe technologie kijken en manieren bedenken waarop ze hierbij betrokken kunnen raken.”

Mapes gaf echter aan dat veel wetgevers de industrie nog niet op dezelfde manier zien. “In het afgelopen jaar of zo zijn er wetgevingsvoorstellen tegen de industrie ingediend,” zei hij.

In maart kondigde de voorzitter van de Senaatscommissie voor Milieu en Openbare Werken aan dat de wetgeving opnieuw werd ingediend waarin crypto miners werden beschuldigd van het “wegzuigen van megawatt na megawatt van onze openbare netten” en het uitstoten van enorme hoeveelheden broeikasgassen, “alleen om zelf geld te verdienen.”

Mapes noemde ook het voorgestelde digitale activa mining belastingtarief van 30% van Biden en het rapport van het Witte Huis over de milieueffecten van crypto-mining als andere voorbeelden.

Mapes bevestigde dat de vereniging verschillende oprichtende leden heeft, waaronder crypto-mining- en energiebedrijven – waarvan sommige openbare bedrijven zijn. De lidmaatschap en lobby-inspanningen van de vereniging zullen voorlopig uitsluitend gericht zijn op de Verenigde Staten, voegde hij eraan toe.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!