Aantal crypto-gebruikers gaat boven de miljard stijgen, aldus Raoul Pal

Voormalig Goldman Sachs-topman Raoul Pal heeft gezegd dat het aantal crypto-gebruikers op weg is om boven de één miljard wereldwijd te exploderen. De CEO van Real Vision en Global Macro Investor vertelde aan zijn 997.500 volgers op Twitter dat een grafiek die de adoptie van internet en crypto vergelijkt gedurende de eerste tien jaar van beide sectoren, suggereert dat het aantal gebruikers van digitale activa tegen december 2025 1,2 miljard zou kunnen bedragen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik gebruik deze grafiek al een paar jaar in Global Macro Investor (GMI)… hij is tot nu toe accuraat gebleken. De adoptie van crypto is onstuitbaar. Het zal waarschijnlijk de adoptiegraad van internet (43%) overtreffen in de komende drie jaar.”

Volgens de voormalige Goldman Sachs-topman zou het aantal wereldwijde crypto-gebruikers tegen 2030 kunnen oplopen tot 5,1 miljard, waarbij digitale centrale bankvaluta’s (CBDC’s) en non-fungible tokens (NFT’s) de adoptie van digitale activa stimuleren.

“Kijkend naar 2026, ziet het er zo uit… (CBDC’s zullen hier een aanzienlijk deel van uitmaken, evenals NFT’s voor tickets, identificatie, enz.)”

Pal schetste ook zijn gedachten over Worldcoin (WLD), het controversiële biometrische crypto-project dat vorige week zijn token heeft gelanceerd. De CEO van Real Vision betoogt dat de mensheid behoefte heeft aan een vorm van digitale identiteit, en hij zegt dat Worldcoin een mogelijke oplossing vertegenwoordigt.

Pal zei ook dat volledig gedecentraliseerde versies van digitale identiteit met zero-knowledge (ZK) bewijzen de “noodzakelijke” volgende stap zijn. ZK-bewijzen zijn een cryptografische techniek waarbij de ene partij aan de andere partij de waarheid van een bewering kan bewijzen zonder enige andere informatie te onthullen dan de waarheid van de bewering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!