BlackRock start met digital-first aanbod in India

De wereldwijde investeringsreus BlackRock breidt zijn aanwezigheid in India uit met een partnerschap dat gericht is op de lancering van een “digital-first aanbod” in India. Op 26 juli kondigde BlackRock officieel een gezamenlijk investeringsproject aan met Jio Financial Services (JFS), een dochteronderneming van de Indiase tycoon Mukesh Ambani’s Reliance Industries – het meest waardevolle bedrijf in India. Beide bedrijven zijn van plan elk tot $150 miljoen te investeren in de 50:50 joint venture.

Het project genaamd “Jio BlackRock” heeft als doel “tech-enabled” toegang te bieden tot “betaalbare, innovatieve beleggingsoplossingen” aan miljoenen beleggers in India, zo staat in de aankondiging. De joint venture zal gebruikmaken van de expertise en talenten van BlackRock op het gebied van beleggingsbeheer, technische toegang, operaties, schaal en markt intellectueel kapitaal. JFS zal op zijn beurt bijdragen aan lokale marktinformatie, digitale infrastructuur en uitvoeringsmogelijkheden.

Het partnerschap zal een nieuwe speler introduceren op de Indiase markt met een “unieke combinatie van reikwijdte, schaal en middelen,” aldus de aankondiging. Hitesh Sethia, CEO van JFS, zei:

“Het partnerschap zal gebruikmaken van BlackRock’s diepgaande expertise op het gebied van beleggingen en risicobeheer, samen met de technologische mogelijkheden en diepgaande marktkennis van JFS om de digitale levering van producten te stimuleren.”

Voordat het gezamenlijke project van start gaat, moet het nog goedkeuring krijgen van de regelgevende instanties en voldoen aan de wettelijke vereisten, zo benadrukten beide bedrijven.

De aankondiging vermeldde geen concrete plannen voor cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), of digitale activa in het nieuwe product met de term “digital-first aanbod” in India.

Deze aankondiging komt op een moment dat BlackRock-analisten herhalen dat een optimale investeringsallocatie 84,9% BTC, 9% aandelen en 6% onroerend goed zou moeten omvatten. De analisten hebben eerder in 2022 een soortgelijke bewering gedaan.

BlackRock heeft onlangs opmerkelijke bullish bewegingen op de crypto-markten gestimuleerd door een aanvraag in te dienen voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft officieel de aanvraag van BlackRock voor een spot Bitcoin ETF in het midden van juli geaccepteerd voor beoordeling.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!