Analist: Grote uitbraak voor Dogecoin op komst

Een veel gevolgde cryptanalist gelooft dat de populaire memecoin Dogecoin (DOGE) op het punt staat om een parabolische stijging te maken.

De pseudonieme analist Kaleo vertelt zijn 593.600 volgers op Twitter dat de rivaal van Shiba Inu (SHIB) een enorme rally zou kunnen doormaken nadat hij zijn bear market-weerstand heeft doorbroken.

Volgens Kaleo kan de uitbraak Dogecoin naar een niveau brengen dat voor het laatst werd gezien in november 2022, een datum die het einde van de crypto bullmarkt markeerde:

“DOGE breekt uit ten opzichte van de Amerikaanse dollar en BTC.”

Bron: Kaleo/Twitter

Kijkend naar Kaleo’s grafiek lijkt hij te suggereren dat Dogecoin een steile stijging kan doormaken boven $0,16, mogelijk een stijging van meer dan 130% ten opzichte van de huidige prijs van $0,069.

De cryptohandelaar voegt eraan toe dat het Dogecoin versus Bitcoin (DOGE/BTC) pair ook boven zijn langetermijndiagonale weerstand is uitgebroken:

“HET IS BEGONNEN.”

Bron: Kaleo/Twitter

Wat betreft Bitcoin zelf zegt analist Kaleo dat de uitgebreide consolidatie van BTC boven de $30.000 erop wijst dat de crypto koning op weg is naar een scherpe neerwaartse beweging:

“Hoe langer we verdeeld zijn geweest in het bereik van $30.000, hoe minder waarschijnlijk een onmiddellijke stijging lijkt. Ik heb ook meerdere tweets gezien over de DOJ (Amerikaanse ministerie van Justitie) die BTC in beslag neemt tijdens de beweging. Ik zou graag nog een kans willen om te kopen tijdens een dip naar de 200 EMA op de dagelijkse grafiek als we die krijgen.”

Bron: Kaleo/Twitter

Op basis van Kaleo’s grafiek gelooft hij dat Bitcoin het prijsniveau van $26.000 zou kunnen opzoeken voordat het zijn huidige handelsbereik weer inneemt.

Op het moment van schrijven is BTC $30.264 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!