Chainlink voegt cross-chain interoperability toe aan het mainnet

De positie van Chainlink (LINK) als de eerste en meest robuuste Oracle-service in het blockchain-ecosysteem staat op het punt om te worden verstevigd met de lancering van zijn kernproductiviteitstool, het Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP), op het mainnet.

Hoewel de algemene functie van de Chainlink CCIP is om de efficiëntie van zijn operaties te verbeteren, brengt het over het algemeen een aantal aanvullende voordelen met zich mee die gericht zijn op gebruikers over de hele linie. Een belangrijke rol die de CCIP zal spelen, is het samenbrengen van de complexe en talrijke Layer 1- en Layer 2-protocollen, evenals opkomende sidechains en subnets.

Zoals gedetailleerd door vooraanstaande Chainlink-educators, moet data en waarde vrij kunnen stromen om echt te kunnen interageren, een functie die de CCIP nu is ontworpen om te spelen om zijn bestaande mogelijkheden te versterken. Het onderstaande werd op Twitter aangegeven:

“2/ Web3 bestaat vandaag de dag uit honderden onafhankelijke L1-chains, L2-rollups, appchains, sidechains, subnets, en er worden er wekelijks meer gelanceerd. Om een echt interoperabel Web3-ecosysteem te creëren, moet data en waarde naadloos kunnen bewegen tussen chains. Hier komen bruggen in het spel.”

Het ontstaan van de CCIP zal ook helpen om de beveiligingsuitdagingen die gepaard gaan met cross-chain bruggen in de Web3.0-wereld te verminderen. Met meer dan $2,6 miljard geëxploiteerd in DeFi-bruggen tot op heden, zal de CCIP, met zijn geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, intensief worden gebruikt. Het creëren van een geavanceerd hulpmiddel zoals de CCIP wordt verwacht gepaard te gaan met een complexe gebruikerservaring; echter, het tegenovergestelde is het geval.

De CCIP wordt namelijk geleverd met een eenvoudige plug-and-play-oplossing om tokens on-chain over te dragen. De voordelen van het protocol zijn talrijk, en andere bijkomende voordelen zijn Timelocked upgradability, slimme uitvoering, Actief Risicobeheer (ARM) en programmeerbare tokentransfers.

De volledige lancering van de Chainlink CCIP op het mainnet zorgt voor een zeer unieke stijging in de waarde van het LINK-token. Op het moment van schrijven wisselt LINK van eigenaar voor een prijs van $7,06, een stijging van ruim 14% in de afgelopen 24 uur.

De groei van LINK wordt meer op prijs gesteld wanneer gekeken wordt naar de prestaties van andere topcryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Terwijl LINK vandaag stijgt, is Bitcoin met 0,78% gedaald en Ethereum is met 1,20% gedaald. Het sentiment rondom de CCIP drijft de LINK-stijging aan met verdere opwaartse potentie op de lange termijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!