Binance krijgt nieuwe tegenslag te verduren van Duitse toezichthouder

Binance, een van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurzen, kreeg op donderdag opnieuw een tegenslag te verduren toen de aanvraag voor een crypto custody-licentie van de Duitse financiële toezichthouder BaFin werd afgewezen. Volgens een bron kwam de afwijzing te midden van onzekerheid of het een formele beslissing was of een mededeling tijdens lopende onderhandelingen.

BaFin, gebonden aan de geheimhoudingsverplichtingen van Duitsland, kon geen specifieke opmerkingen geven over individuele bedrijven. Recentelijk zijn er echter rapporten verschenen die wijzen op uitdagingen voor Binance in verschillende Europese landen.

Finance Forward onthulde op 26 juni dat de beurs haar aanvraag voor regelgevende toestemming in Oostenrijk had ingetrokken. Bovendien heeft Binance haar activiteiten in Nederland stopgezet nadat haar poging om zich te registreren bij de toezichthouder op effecten van het land was mislukt. Als klap op de vuurpijl moest het bedrijf zijn activiteiten in België staken om redenen die niet bekend zijn gemaakt.

Deze ontwikkelingen vallen samen met de aanstaande EU-cryptowet, die cryptocurrency-bedrijven in staat stelt om te opereren binnen de interne markt van de Europese Unie nadat ze regelgevende licenties hebben verkregen in een van haar regio’s. Als gevolg hiervan heeft Binance zich gericht op het aanpassen van haar Europese strategie om in overeenstemming te zijn met dit nieuwe regelgevingskader.

Binance benadrukte haar toewijding om nauw samen te werken met toezichthouders wereldwijd en actief haar activiteiten voor te bereiden om volledig te voldoen aan de aankomende EU-regelgeving voor crypto-assets, bekend als MiCA. Het feit dat het bedrijf zich wil houden aan het toekomstige kader toont haar erkenning van het belang van regelgevende naleving en haar vastberadenheid om binnen de wettelijke grenzen te opereren.

De recente uitdagingen van Binance benadrukken de toenemende controle waarmee cryptocurrency-beurzen wereldwijd te maken hebben. Te midden van beschuldigingen van de Amerikaanse toezichthouder voor effecten van het exploiteren van een ongelicentieerd handelsplatform, heeft de beurs aanzienlijke obstakels ondervonden in meerdere Europese rechtsgebieden. Desalniettemin blijft Binance veerkrachtig en werkt strategisch aan naleving van regelgevende kaders, wat wijst op haar bereidheid om zich aan te passen en obstakels te overwinnen in haar streven om cryptocurrency-diensten aan gebruikers wereldwijd aan te bieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!