Do Kwon ontvangt 4 maanden cel in Montenegro

De medeoprichter van het gefaalde cryptocurrency-bedrijf Terraform Labs, dat het moederbedrijf is van Terra (LUNA) en Terra USD (UST), is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden in een Montenegrijnse gevangenis, inclusief de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht.

Zoals we eerder al aangaven, werd Do Kwon, oud-CEO van Terraform Labs, betrapt op een luchthaven in Montenegro toen hij probeerde het land te ontvluchten met een vervalst Costa Ricaans paspoort.

Het Basisgerechtshof in Podgorica heeft op 19 juni bekendgemaakt dat Do Kwon schuldig is bevonden aan het dragen van een vervalst paspoort en dat zijn straf vier maanden gevangenis is. Deze straf omvat echter ook de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht, van 23 maart tot 15 juni. Daarom zou zijn daadwerkelijke tijd in de gevangenis ongeveer een maand kunnen zijn.

De voormalige Chief Financial Officer van Terraform, Han Chang-joon, kreeg dezelfde straf, hoewel Kwon beweerde dat Chang-joon onschuldig was en alleen hij de straf moest uitzitten. Beiden werden echter in maart betrapt toen ze het land probeerden te verlaten met vervalste paspoorten.

Indien de twee voormalige Terraform-functionarissen het niet eens zijn met de straf, hebben zij het recht om binnen acht dagen na ontvangst van het afschrift van het vonnis in beroep te gaan.

Na de grote ineenstorting van het Terra-ecosysteem vorig jaar verdween Kwon en wist hij enkele maanden uit handen van de autoriteiten te blijven, ondanks zijn bewering dat hij bereid was te praten over wat er was gebeurd. Echter, niets van dat alles is gebeurd.

Hij kreeg zelfs een Red Notice van Interpol, maar slaagde erin maandenlang te ontsnappen voordat hij uiteindelijk werd gearresteerd in het Europese land.

Eerder deze week zei hij dat hij niet wist dat het Costa Ricaanse paspoort waarmee hij reisde vervalst was. Kwon had echter ook een Belgisch paspoort bij zich, waarin een andere naam en geboortedatum stonden vermeld.

Ondanks de veroordeling blijft de vraag bestaan of de autoriteiten van het land zullen besluiten Kwon uit te leveren naar Zuid-Korea of de Verenigde Staten om zich in een van die landen te verantwoorden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!