Beslissing van de Federal Reserve is uit! Is dit een goed moment om te kopen?

De beslissing van de Amerikaanse Federal Reserve om de rentetarieven ongewijzigd te laten en hun voorspelling van mogelijke renteverhogingen later dit jaar hebben significante gevolgen voor de financiële markten.

Nu de Amerikaanse centrale bank reageert op een sterker dan verwachte economie en een langzamere daling van de inflatie, houden investeerders nauwlettend de impact in de gaten op verschillende activaklassen, waaronder Bitcoin (BTC).

Met de onzekerheid rondom de rentetarieven stellen velen de vraag of nu het juiste moment is om te investeren in Bitcoin. In dit artikel zullen we de mogelijke prijsbeweging van Bitcoin analyseren in het licht van de beslissing van de Fed over de rentetarieven en inzichten bieden voor investeerders die willen profiteren van de marktdynamiek.

De beslissing van de Federal Reserve

Het Federal Open Market Committee (FOMC) van de Federal Reserve heeft tijdens de laatste vergadering afgezien van het verhogen van de rentetarieven, waarmee een reeks van 10 opeenvolgende verhogingen werd doorbroken. De projectie van het comité geeft echter aan dat er voor het einde van het jaar twee renteverhogingen van een kwart procentpunt kunnen worden doorgevoerd.

Fed-voorzitter Jerome Powell benadrukte de noodzaak om de gevolgen van eerdere maatregelen voor het aanscherpen van het monetaire beleid en de voortdurende strijd tegen de inflatie te beoordelen. Deze “hawkish pauze” stelt het comité in staat om meer informatie te verzamelen voordat het zijn toekomstige monetair beleid bepaalt.

De volgende vergadering van de Fed staat gepland voor 25-26 juli en verdere economische rapporten zullen een cruciale rol spelen bij het vormgeven van toekomstige beleidsbeslissingen.

Goed moment om te kopen?

De markt reageerde aanvankelijk met druk op de aandelen, maar herstelde zich vanwege optimistische opmerkingen over de inflatie.

Terwijl Bitcoin en Ethereum de afgelopen week zijn gedaald – samen met veel altcoins – bleven beide munten zijwaarts bewegen voor en na de laatste actie van het FOMC. Direct na de opmerkingen van Powell steeg Bitcoin met 0,1% naar ongeveer $25.900 in de afgelopen dag, en Ethereum daalde met 0,4% tot bijna $1.730, volgens CoinGecko.

Ongeveer twee uur na de publicatie van de notulen van het FOMC veranderden de prijzen echter aanzienlijk. Bitcoin wordt nu verhandeld iets boven $25.000, een daling van ongeveer 3% in de afgelopen dag, terwijl Ethereum meer dan 5% van zijn waarde heeft verloren en wordt verhandeld rond $1.650.

Sinds de SEC Binance heeft aangeklaagd en de cryptomarkt op 5 juni heeft doen schudden, is Bitcoin ongeveer 7% gedaald vanaf ongeveer $26.870 en is Ethereum met 11,7% gedaald vanaf ongeveer $1.870 gedurende dezelfde periode. Het lijkt dus een goed moment om te kopen, echter zit de Bitcoin koers nu wel op een spannend level. Het is wellicht verstandiger om even deze week af te wachten, alvorens je beslist om te kopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!