Vitalik Buterin: Ethereum moet veranderen

Ethereum (ETH) moet volgens Vitalik Buterin, de oprichter van het project, drie cruciale overgangen doorvoeren om zijn positie in de toekomst te waarborgen. Buterin stelt in een nieuwe blogpost dat het nodig is dat Ethereum schaalbaarheid, wallet beveiliging en privacy bereikt.

Buterin zegt dat Ethereum zich moet ontwikkelen van een jonge experimentele technologie naar een volwassen technologiestack die in staat is om een open, wereldwijde en toestemmingsloze ervaring aan gemiddelde gebruikers te bieden. Daarvoor zijn drie belangrijke technische overgangen nodig, die min of meer gelijktijdig moeten plaatsvinden:

  1. De overgang naar L2 (layer-2) schaalvergroting – waarbij iedereen overstapt naar rollups. Rollups zijn oplossingen die transacties buiten de Ethereum-blockchain uitvoeren, maar de transactiegegevens vastleggen.
  2. De overgang naar wallet beveiliging – waarbij iedereen overstapt naar slimme contractportefeuilles.
  3. De privacy-overgang – waarbij ervoor gezorgd wordt dat er mogelijkheden zijn voor het overdragen van fondsen met behoud van privacy, en dat alle andere ontwikkelde tools (sociale herstelopties, identiteit, reputatie) privacybehoudend zijn.

Als Ethereum geen schaalvergroting bereikt, stelt Buterin dat het project zal falen vanwege de hoge transactiekosten die producten dwingen om voor gecentraliseerde oplossingen te kiezen.

Zonder wallet beveiliging zullen volgens de oprichter Ethereum-gebruikers overstappen naar gecentraliseerde beurzen.

En als Ethereum blijft vertrouwen op openbare transacties, zullen gebruikers overstappen op gecentraliseerde oplossingen om hun gegevens enigszins te verbergen, aldus Buterin.

Zo concludeert Buterin:

“Het gaat niet alleen om technische haalbaarheid, maar ook om daadwerkelijke toegankelijkheid voor reguliere gebruikers. We moeten ons opwerken om deze uitdaging aan te gaan.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!