Binance gaat de aanklachten aanvechten en noemt acties van SEC “buitensporig”

Zoals jullie vast allemaal wel meegekregen hebben, ligt ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance momenteel onder vuur, aangezien het aangeklaagd is door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor 13 aanklachten, variërend van vermeend opereren als een niet-geregistreerde beurs tot het aanbieden van niet-geregistreerde effecten. De beurs heeft echter aangegeven dat het het hier niet bij laat zitten en de aantuigingen gaat aanvechten.

Binance heeft verklaard dat de 13 aanklachten van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de beurs en CEO Changpeng Zhao “opnieuw een voorbeeld zijn van de verkeerde en bewuste weigering van de Commissie om de broodnodige duidelijkheid en richtlijnen te bieden aan de cryptobranche”. Het verklaarde het volgende:

“In de actie van vandaag zien we opnieuw een situatie waarbij de Commissie heeft besloten om te reguleren met de botte instrumenten van handhaving en gerechtelijke stappen, in plaats van de doordachte, genuanceerde aanpak die deze dynamische en complexe technologie vereist.”

De grootste cryptobeurs ter wereld lijkt ook bereid te zijn om de aanklachten van de toezichthouder aan te vechten. Het vervolgde met:

“…we staan zij aan zij met deelnemers op de digitale activa-markt in de VS in verzet tegen de nieuwste buitensporigheid van de SEC, en we zijn bereid om het tot het uiterste van de wet te bestrijden.”

Binance benadrukte ook in de blogpost dat alle gebruikersactiva op Binance en haar partnerplatforms veilig zijn. Het sloot af met:

“De acties van de SEC lijken hier niet gericht te zijn op het beschermen van investeerders, maar eerder op een poging om snel jurisdictie te claimen ten opzichte van andere regelgevers – en investeerders lijken niet de prioriteit te zijn van de SEC. Vanwege onze omvang en wereldwijde bekendheid is Binance nu een gemakkelijk doelwit dat verstrikt is geraakt in een Amerikaanse regelgevende strijd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!