Bitcoin Ordinals biedt een breed scala aan mogelijkheden, aldus Michael Saylor

Volgens recente publicaties verklaarde medeoprichter en uitvoerend directeur van MicroStrategy, Michael Saylor, in een interview tijdens Bitcoin 2023 in Miami dat het bedrijf niet alleen op de hoogte is van Bitcoin Ordinals, maar ook geïnteresseerd is in de mogelijkheid dat het systeem dat de Bitcoin-gemeenschap heeft verontrust, kan leiden tot software-innovatie.

MicroStrategy blijft investeren in Bitcoin

Saylor’s meest recente opmerkingen kwamen minder dan een week nadat hij Ordinals een “katalysator” noemde voor de acceptatie van Bitcoin op de PBD Podcast.

In zijn recente betoog voor de support van Ordinals gaf hij echter aan dat het softwarebedrijf nu actief Ordinals onderzoekt en de mogelijkheden ervan voor het ontwikkelen van toepassingen evalueert.

Omdat “Bitcoin miners op de lange termijn succesvol moeten zijn”, zei Saylor verder dat het creëren van apps op basis van de mogelijkheden van Bitcoin de populariteit van de munt onder individuen, bedrijven en overheden kan vergroten.

Een breed scala aan mogelijke toepassingen

Saylor specificeerde niet welke toepassingen MicroStrategy zou onderzoeken met behulp van Ordinals, maar hij benadrukte wel dat de mogelijkheid om gegevens aan de blockchain van Bitcoin toe te voegen, die niet alleen verbonden zijn met transacties, een breed scala aan mogelijke toepassingen biedt. Hij merkte op:

“Het hele idee van het verbranden van een stukje gegevens op de blockchain opent de deur naar de mogelijkheid dat ik een digitale handtekening verbrand, of een registratie verbrand, of een hash van een document verbrand.”

Wat zijn Bitcoin Ordinals?

Ordinals, die vaak worden gebruikt om NFT-achtige eigenschappen te construeren, verschenen voor het eerst in januari, en de introductie van het protocol, hoewel nauwelijks geaccepteerd door de Bitcoin-gemeenschap, heeft een nieuwe golf van innovatie met Bitcoin teweeggebracht.

Het verkennen van het genereren van munten bovenop Bitcoin is een recente ontwikkeling op dit gebied dat gebruikmaakt van Ordinals. Het is het vermelden waard dat Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs, onlangs heeft aangekondigd dat het Bitcoin Ordinals zal toestaan op zijn NFT-marktplaats tegen het einde van mei 2023.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!