Ethereum concurrent kan ETH-rally van 2018 herhalen, aldus Raoul Pal

Raoul Pal, CEO van Real Vision, denkt dat de concurrent van Ethereum (ETH), Solana (SOL), de meteorische prijsstijging van de top altcoin tussen 2018 en 2021 kan evenaren. In een blogpost die oorspronkelijk in januari voor zijn klanten werd gepubliceerd, legde de voormalige Goldman Sachs-executive zijn voorspelling voor SOL’s lange termijn toekomst uit.

Volgens Pal zijn de dalende trend van SOL vorig jaar en de recente opleving vergelijkbaar met de prestaties van Ethereum over een periode van drie jaar. Pal gaf aan dat Ethereum in 2018 een dalende trend volgde in vijf golfen voordat het steeg naar zijn all-time high van $4.742 in november 2021. De CEO van Real Vision gaf het onderstaande aan:

“Met SOL denk ik dat we een herhaling zien van ETH in 2018: een 5-wave daling van 95%. Hier is ETH (het steeg 46x vanaf het laagste punt in 2018 tot het hoogste punt in [2021]!)”

Bij het bekijken van Solana is Pal van mening dat SOL ook een vijf-wave dalende trend heeft voltooid en nu klaar lijkt te zijn voor een stijging naar boven. SOL wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $22,40.

Het crypto-activum staat op de 11e plaats qua marktkapitalisatie en is in de afgelopen 24 uur met 10,70% gestegen. Ondertussen wordt ETH verhandeld voor een prijs van $1.916 op het moment van schrijven en is het bijna 4% gestegen in de afgelopen 24 uur.

Vorige maand betoogde de macro guru nog dat de technische en fundamentele aspecten van Ethereum suggereren dat het in de komende cyclus enorm beter kan presteren dan Bitcoin (BTC). Pal gelooft namelijk dat de totale adresseerbare markt van het toonaangevende smart contractplatform veel groter is dan die van Bitcoin. Pal gaf het volgende aan:

“Ethereum is een breder architecturaal protocol waar we meer dingen bovenop kunnen bouwen. Bitcoin doet dat gewoon niet. Het heeft een ander gebruik. Dus het is onwaarschijnlijk dat het zo groot wordt. Is het internet meer waard dan goud? Ja, zo simpel is het, en dat is eigenlijk het argument hier.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!