Ripple en Montenegro slaan handen ineen voor de ontwikkeling van een CBDC

De Centrale Bank van Montenegro (CBCG) is overeengekomen om samen te werken met Ripple, leverancier van cryptocurrency en blockchain-oplossingen, om een ​​plan en proefproject op te stellen om de eerste digitale valuta van het land te introduceren in de vorm van een Central Bank Digital Currency (CBDC) of nationale stablecoin.

De Montenegrijnse premier Dritan Abazovic kondigde voor het eerst de overeenkomst aan tussen Ripple en Montenegro in een tweet op 18 januari 2023, en vervolgens werd vandaag (11 april 2023) de overeenkomst ondertekend. Ondanks dat het geen lid is van de eurozone, gebruikt het land de euro als officiële munteenheid sinds de introductie in 2002.

In het huidige tijdperk onderzoeken en ontwikkelen veel belangrijke landen een CBDC voor verschillende doeleinden, zoals het uitbreiden van financiële markten. Onder meer door het monetaire beleid te moderniseren, de betalingszekerheid te vergroten en de effectiviteit van het grensoverschrijdende betalingssysteem te vergroten.

Verder wordt Ripple de eerste platina-partner voor 2023 op het Digital Monetary Institute Symposium. Een van de belangrijkste bijeenkomsten van leiders in de sector van de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) zou om de twee jaar in Londen plaatsvinden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!