Pro-XRP advocaat schetst nieuwe mogelijke uitkomst van de rechtszaak Ripple vs. SEC

De gerenommeerde juridisch expert, met een focus op crypto/blockchain, Jeremy Hogan, heeft onlangs een mogelijke uitkomst in de rechtszaak tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geschetst.

De advocaat vertelde zijn 262.800 Twitter-volgers dat een rechter kan beslissen dat de verkoop van XRP alleen in een bepaalde periode in strijd was met de Amerikaanse effectenwetgeving, waardoor zowel XRP als de SEC gedeeltelijk gelijk zullen krijgen.

Hogan reageerde op een tweet van cryptocurrency-advocaat, Bill Morgan, die een Ripple-argument benadrukt uit een aanvraag van december 2022 waarin staat dat “de SEC toegaf dat sinds medio 2018 de prijsbewegingen van Bitcoin en Ethereum maar liefst 90% van de prijsbewegingen van XRP kunnen verklaren”. Hij reageerde als volgt:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“Als de rechter in de Ripple-zaak ‘de baby zou willen splitsen’ (dat is een vreselijke uitdrukking, nietwaar?), zou ze kunnen beslissen dat de verkoop van XRP sinds medio 2018 GEEN effecten waren, omdat zelfs de SEC toegeeft dat de acties van Ripple bijna geen effect hadden op de prijs van XRP sinds dat moment.

Wat zou dat kunnen betekenen? Ripple zou een boete betalen (wat het zich volgens mijn berekeningen zou kunnen veroorloven) en verder gaan met zijn bedrijf en nu met XRP de enige crypto met ‘duidelijkheid’. Misschien verkoopt Coinbase alleen nog maar Bitcoin en… XRP tegen volgend jaar?”

In een recent interview met CNBC zei de president van Ripple Labs, Monica Long, dat ze verwacht dat het betalingsbedrijf zal zegevieren in de rechtszaak. Long zei ook dat ze ergens dit jaar een beslissing in de zaak verwacht. Tot die tijd zullen we het moeten doen met veronderstellingen en mogelijke scenario’s.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!