Burger King in Parijs accepteert Bitcoin en andere cryptocurrencies

De internationale fastfoodketen Burger King heeft Instpower powerbank verhuurmachines geïntroduceerd die cryptocurrency-betalingen accepteren op zijn locaties in Parijs. De machines zijn verbonden met crypto-betalingsservices Alchemy Pay en Binance Pay.

Instpower is een toonaangevende powerbank-oplaadservice die nu samen met Binance Pay en Alchemy Pay cryptocurrency-betalingen in assets zoals Bitcoin (BTC) van zijn klanten accepteren op meer dan 14.000 locaties wereldwijd, aldus een persbericht van Alchemy Pay op 27 maart.

Het laatste nieuws van de Burger King in Parijs is een belangrijke mijlpaal voor zowel de wereldwijde fastfoodgigant als het wijdverbreide gebruik van cryptocurrencies als betaalmiddel voor goederen en diensten. CEO Yann Phu van Flash Development, dat de Europese distributeur is die verantwoordelijk is voor het implementeren van Instpower-machines, is verheugd dat zijn bedrijfsproducten nu beschikbaar zijn in Parijs. Hij gaf het onderstaande aan:

“Deze samenwerking met Burger King in Parijs heeft ons naar een hoger niveau gebracht met onze activiteiten in Europa. De machines van Instpower stellen klanten in staat om hun apparaten onderweg op te laden.”

Hieraan voegde de CEO het volgende toe:

“In Azië worden deze powerbanks veel gebruikt, maar in Europa begint de markt ze nu pas te omarmen. Door Alchemy Pay gebruikers te helpen betalen met crypto via Binance Pay, brengen we baanbrekende betaalopties naar Europeanen.”

Vanwege het grenzeloze karakter is crypto een geschikte betaalmethode voor de gedeelde powerbanks van Instpower, die reizigers vaak gebruiken om hun gadgets onderweg op te laden.

Om de acceptatie van cryptocurrency-betalingen door zowel fysieke als virtuele winkels te vergemakkelijken, introduceerde Alchemy Pay in 2019 de eerste hybride betaaloplossing voor handelaars-acceptatie. Bijna twee miljoen bedrijven in zeventig of meer landen namen in 2021 deel aan het fiat-crypto-betalingssysteem.

Opmerkelijk is dat vorig jaar voedselindustriegiganten KFC, Taco Bell en Pizza Hut in maart NFT’s en metaverse-handelsmerken indienden, in navolging van concurrent McDonald’s die besloot om de metaverse te verkennen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!