Deze onbekende altcoin stijgt 138%, te midden van nieuwe financieringsronde

Ondanks de volatiliteit in de markt en het feit dat de Bitcoin koers iets gedaald is, wist een onbekende web3-altcoin toch een nieuwe all-time high te behalen, te midden van een nieuwe financieringsronde van $40 miljoen.

Deze onbekende altcoin tomiNET (TOMI), op de 209e positie op basis van marktkapitalisatie, steeg binnen één week van een prijs van $1,36 naar een record van $5,18 op vrijdagochtend.

De munt is sindsdien weer wat teruggevallen tot $3,25, hoewel het de afgelopen zeven dagen toch nog met meer dan 138% is gestegen. TOMI is de afgelopen 24 uur ook met meer dan 42% gestegen.

Het anonieme team heeft tomiNET ontwikkeld, een project dat zichzelf aanprijst als een “door de DAO bestuurd, toezichtvrij alternatief voor het World Wide Web”.

Het project bracht $40 miljoen op in een nieuwe fondsenwervingsronde onder leiding van DWF Labs, maker van digitale activamarkten, volgens een persbericht van het bedrijf. Andere geldschieters zijn investeringsmaatschappijen Ticker Capital en Piha Equities, de Japanse crypto-whale Hirokado Kohji en andere particuliere investeerders. Kohji gaf het volgende aan over zijn investering:

“Als investeerder ligt mijn focus niet alleen op het bieden van financiële steun, maar ook op het stimuleren van groei en expansie op de Aziatische markt. Met dat in gedachten ben ik vastbesloten om met Tomi samen te werken om het succes en de bredere acceptatie in deze regio te verzekeren.”

tomiNET zei dat het gericht is op vrijheid van meningsuiting en toegang tot ongecensureerde informatie. Het team verklaarde dan ook dat het het geld zal gebruiken om haar doelen te bereiken. Het schreef het volgende:

“Het team zal het geld gebruiken om de onboarding van grote makers en uitgevers van inhoud naar het netwerk te vergemakkelijken, zodat gebruikers veilige toegang hebben tot inhoud van hoge kwaliteit. Het team ontwikkelt ook een eerlijker plan voor het genereren van inkomsten waarmee makers zich kunnen concentreren op de inhoud zelf, terwijl ze wegblijven van afleidende sponsorvermeldingen en reclameonderbrekingen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!