Ethereum moet eerst dalen voordat het verder omhoog kan, aldus Benjamin Cowen

Cryptocurrency-strateeg Benjamin Cowen heeft een bearish sentiment geuit over Ethereum (ETH) te midden van mislukte pogingen van de op één na grootste digitale activa om terug te klimmen boven een belangrijk weerstandsniveau. Hij vertelde in een nieuwe video aan zijn ruim 785.000 abonnees op YouTube dat er angst is opgebouwd voor Ethereum rond de $1.800. Hierdoor zal ETH waarschijnlijk dalen volgens Cowen.

Volgens Cowen is het niveau van apathie op de markt niet zo hoog in vergelijking met de bear-cyclus van 2019/2020. Hij zei het onderstaande:

“Er is zoveel angst op dit niveau [$1.800 weerstandsniveau], ik denk dat het veel waarschijnlijker is dat het uiteindelijk instort…

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat het langer duurt dan ik dacht dat het zou duren. Maar ik voel ook niet echt dezelfde soort apathie op de markt nu als ik in 2019 en 2020 deed.”

Ethereum is op het moment van schrijven $1.800 waard met een stijging van ruim 2% ten opzichte van 24 uur geleden. Cowen gaf aan dat het niveau van apathie voor Ethereum zou toenemen als de op twee na grootste crypto-activa zou dalen tot driecijferige getallen:

“Het doet me nog niet echt denken aan 2019 of 2020. Maar ik stel me voor dat als het hier beneden [rond $700] zou zijn, de apathie echt zou toeslaan. En dan zou het me herinneren aan die fase.”

Cowen zei bovendien dat Ethereum ondermaats heeft gepresteerd ten opzichte van Bitcoin (BTC). Momenteel heeft het dan ook te maken met tegenwind in plaats van meewind die de prijs zou kunnen opdrijven, zoals de overgang naar het proof-of-stake consensusmechanisme vorig jaar. Hij gaf het volgende aan:

“Ethereum heeft de laatste tijd veel zwakte getoond en Bitcoin blijft omhoog duwen terwijl de Ethereum/Bitcoin-waardering heel zwak wordt.

En helaas heeft het deze keer niet echt The Merge om een soort hype te genereren. In feite staren we gewoon in het aangezicht van een mogelijke recessie in plaats van een onmiddellijke nieuwe bull-markt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!