CryptoCoinTalk: Ethereum bereidt zich voor op grote uitbraak naar $2.030!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Ethereum (ETH) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Historisch gezien weten we dat Bitcoin meestal eerst hard gaat stijgen, dat Ethereum dan in mindere mate volgt en zodra Bitcoin gaat afkoelen de Ethereum koers aan zet is om een serieuze stijging in gang te zetten. Om te laten zien dat Bitcoin momenteel dus Ethereum aan het ‘outperformen’ is neem ik vandaag de ETH/BTC grafiek mee.

In de livesessie met de Educatiegroep afgelopen dinsdag hebben we het uitgebreid gehad over hoe de dynamiek van de markt in elkaar steekt en hoe het kapitaal dus verschuift in een specifieke volgorde. Daar kun je op inspelen met je investeringen en dat is dus ook wat wij doen. Momenteel hebben we een forse Bitcoin spot allocatie. Ethereum volgt op afstand en we hebben een veel kleinere allocatie in kleine altcoins. De winsten uit Bitcoin zullen we later in de cyclus meer gaan roteren naar altcoins.

Mocht je willen weten hoe dit mechanisme in elkaar steekt, raad ik je aan om de free trial van de Educatiegroep eens uit te proberen (www.cryptocointalk.nl/free-trial). Het is geheel kosteloos en je zit nergens aan vast. Na 7 dagen loopt je free trial automatisch af en kun je zelf bepalen of je een abonnement wil aanschaffen. Afijn, we gaan Ethereum charts induiken. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

ETH/BTC-paar

ETH/BTC ziet er al een tijd lang zwak uit en lijkt nu door z’n hoeven te zakken als gevolg van de stijgende Bitcoin koers. Zoals gezegd, historisch gezien weten we dat Bitcoin Ethereum outperformt terwijl Bitcoin sterk aan het rallyen is. Ethereum zelf (en dus de ETH/BTC grafiek) zal later bijtrekken zodra Bitcoin gaat afkoelen en gaat consolideren. Bij een wekelijkse candle close onder de 0.0655 verwacht ik acceleratie omlaag richting de onderkant van de range en de wekelijkse demand, rond 0.0551. Dit is dus een duidelijk signaal dat Bitcoin mogelijk nog een stuk hoger gaat bewegen. Daarnaast zien we ook goed terug in de Bitcoin dominantie dat Bitcoin die push omhoog wil gaan maken.

Bron: TradingView

ETH/USDT-paar

Mede dankzij de enorme sterkte bij Bitcoin heeft Ethereum ook een sterke stijging neergezet. Het is mooi om te zien hoe voortdurend de liquiditeit (stoplosses van andere marktparticipanten) wordt opgezocht en vervolgens een tegengestelde beweging plaatsvindt. Ditmaal heb ik een sterk vermoeden dat Ethereum dit keer niet meer helemaal terug naar beneden gaat zakken. Dat denk ik vanwege de totale context van het verhaal en ook omdat ik verwacht dat Bitcoin verder omhoog gaat bewegen.

Bij een dagelijkse candle close boven de $1.742 verwacht ik dat we verder gaan doorstijgen richting de $2.030. Het echte vuurwerk komt pas bij een wekelijkse candle close boven de $2.030, omdat we dan echt mogen gaan kijken naar prijzen die veel dichter bij een nieuwe all time high liggen!

Maar goed, zover is het voorlopig dus nog niet. Stap voor stap. Level voor level! Belangrijk onderdeel van het bullishe idee is dat we niet teveel gaan terugzakken. Een stapje terug is prima, maar ik zie liever niet dat de prijs weer helemaal terug naar onderen gaat zakken.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, Ethereum ziet er zeer sterk uit, maar zal toch echt Bitcoin nodig hebben om die breakout te kunnen gaan maken. Dus laten we vooral hopen dat Bitcoin boven de $25.200 (bovenkant van de macro range) gaat sluiten op de weekgrafiek. Dan kan het weleens heel aangenaam gaan worden voor menig crypto investeerder. Fijne dag gewenst!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!