Ethereum’s gebruikerservaring moet verbeteren, aldus Vitalik Buterin

Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum (ETH), heeft onlangs in een nieuwe blog aangegeven dat hij denkt dat de gebruikerservaring van het netwerk nog aanzienlijk moet verbeteren, vooral wat betreft de opname van transacties.

In de recentelijke blog gaf Buterin aan dat “eenvoudige en robuuste” gebruikersinterfaces (UI) de voorkeur hebben boven “chique en gestroomlijnde”. Hij vervolgde met:

“Een goede gebruikerservaring gaat niet over het gemiddelde geval, maar over het slechtste geval. Een gebruikersinterface die schoon en gestroomlijnd is, maar 0,723% van de tijd rare en onverklaarbare dingen doet die grote problemen veroorzaken, is erger dan een gebruikersinterface die grovere details aan de gebruiker blootlegt, maar het in ieder geval gemakkelijker maakt om te begrijpen wat er aan de hand is en los elk probleem op dat zich voordoet.”

Buterin ging verder met stellen dat hoge transactiekosten en een onvolmaakte gebruikerservaring Ethereum-gebruikers aanmoedigen om gecentraliseerde oplossingen te kiezen boven on-chain, gedecentraliseerde methoden. Hij zei het volgende:

“Gebruikerservaring heeft in de loop der jaren grote vooruitgang geboekt – met name de overgang van een gemiddelde transactie die minuten duurde om opgenomen te worden vóór EIP-1559 naar een gemiddelde transactie die seconden duurde om opgenomen te worden na EIP-1559 en de merge, was een nacht- en-dag verandering in hoe prettig het is om Ethereum te gebruiken. Maar er moet nog meer gebeuren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!