Wat is een Ethereum Virtual Machine (EVM)?

Een Ethereum Virtual Machine (EVM) is een virtuele machine die is ontworpen om te draaien op het Ethereum-netwerk. Het is in wezen een computer die in staat is om smart contracts uit te voeren op de Ethereum-blockchain.

Een smart contract is een stukje code dat op de blockchain wordt uitgevoerd en dat bepaalde acties uitvoert wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. De EVM zorgt ervoor dat deze smart contracts op een veilige en betrouwbare manier kunnen worden uitgevoerd, zonder dat er vertrouwen nodig is tussen de verschillende partijen die bij de transactie betrokken zijn.

De EVM wordt beheerd door nodes op het Ethereum-netwerk en elke node die deelneemt aan het netwerk heeft een kopie van de EVM. Wanneer een gebruiker een smart contract wil uitvoeren, stuurt hij een transactie naar het netwerk, die vervolgens wordt verwerkt door de nodes en de EVM. De EVM controleert of de transactie geldig is en voert vervolgens het smart contract uit.

De EVM maakt gebruik van een eigen programmeertaal genaamd Solidity, die is ontworpen om smart contracts te schrijven die op de Ethereum-blockchain kunnen worden uitgevoerd. De programmeertaal lijkt op andere programmeertalen zoals JavaScript en Python en is relatief eenvoudig te leren.

In feite is de EVM de ruggengraat van het Ethereum-netwerk en stelt het gebruikers in staat om veilig en betrouwbaar smart contracts uit te voeren zonder tussenpersonen. Door gebruik te maken van de EVM kunnen ontwikkelaars nieuwe en innovatieve toepassingen bouwen die gebruikmaken van blockchain-technologie, zoals gedecentraliseerde financiële diensten, supply chain-management en meer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!