Macrostrateeg voorspelt Bitcoin daling vanwege recessie

Bloomberg Intelligence senior macrostrateeg Mike McGlone heeft in een nieuw interview met crypto-influencer Scott Melker gewaarschuwd dat de economie waarschijnlijk in een recessie terecht zal komen, wat zal resulteren in dalingen in de cryptomarkt.

McGlone gaf aan dat de aandelenmarkt, bedrijfswinsten en crypto allemaal een klap zullen krijgen in een dreigende economische neergang. Hij vervolgde met stellen dat Bitcoin (BTC) niet immuun zal zijn, ook al vertoont de koningsmunt mogelijk tekenen dat hij beter gaat presteren als een risicovolle activa. Hij zei het volgende:

“Eén ding dat ik graag noem, is het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken. Bitcoin heeft er nog nooit zoveel tijd onder doorgebracht en nu botst het er tegenaan. En dat is het verschil. Dat is wat er is veranderd. Dat is rijping. Het is geweldig. We gaan hier in de toekomst meer over praten. Het vertoont ook tekenen van divergentiekracht en wordt meer een, misschien, risicomijdende troef.”

McGlone zei echter dat de sterke rally van Bitcoin sinds het begin van het jaar waarschijnlijk onhoudbaar is en dat het een nauwe prijscorrelatie met de S&P 500 zal blijven vertonen. Hij sloot af met:

“Maar een stijging van 40% in het jaar is onvoorspelbaar vergeleken met een NASDAQ stijging van 10%. Zelfs vanmorgen is Bitcoin sinds vrijdag een fractie gestegen en alles is lager. Dus dat is een goed teken dat die divergentie gebeurt. Maar als ik gelijk heb over deze typische recessie, dalen de inkomsten met 25%. Dat is heel mild. Het is normaal. Het gebeurt. S&P daalt misschien met 50% ten opzichte van zijn hoogste punt ooit. Dat is heel normaal. Dan krijgen we een probleem in alle crypto’s.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!