Shanghai hard fork zal in februari 2023 live gaan op Ethereum

Na een succesvolle overgang naar Proof-of-Stake (PoS), hebben Ethereum (ETH)-ontwikkelaars nu februari 2023 vastgesteld voor het openbare testnet voor de Shanghai hard fork voorafgaand aan de belangrijkste implementatie in maart, met de nadruk op het intrekken van ingezette munten.

Volgens het ontwikkelingsteam tijdens een recente All Core Developers (ACD)-bijeenkomst hebben gebruikers nu toegang tot vergrendelde Ether na de aanstaande hard fork. Interessant is dat de nieuwe ontwikkeling gebruikers de mogelijkheid biedt om Ether-opnames in te zetten en ook toegang te hebben tot de valuta’s die al op het netwerk zijn ingezet. Vandaar de behoefte aan het testnet om toekomstige problemen na implementatie te voorkomen.

Omdat de nadruk echter vooral ligt op het intrekken van munten die zijn ingezet, besloten ontwikkelaars tijdens de vergadering om ervoor te zorgen dat codes met betrekking tot Ethereum Virtual Machine- EVM Object Format (EOF) nu tijdelijk uit Shanghai worden verwijderd, tot later. Al deze inspanningen van de ontwikkelaars zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de hard fork-implementatie geen problemen of tegenslagen ondervindt.

Ongetwijfeld is de Shanghai hard fork het volgende grote project voor het Ethereum-ontwikkelingsteam sinds na de fusie, waar het overging van een energie-intensief proof-of-work (PoW) -netwerk naar een proof-of-stake-mechanisme. Het is daarom de prioriteit voor 2023 en de ontwikkelaars werken aan de codewijzigingen die de lanceringstijdlijn, die naar verwachting in maart zal zijn, waarschijnlijk zullen vertragen.

Analisten reageren op de Shanghai-upgrade van Ethereum

Ondertussen maken marktanalisten zich zorgen dat de Shanghai-upgrade zou kunnen leiden tot prijsvolatiliteit op de Ethereum-markt, aangezien gebruikers voor het eerst sinds de lancering van de proof-of-stake Beacon Chain toegang zullen krijgen tot hun token.

Ongeveer 15 miljoen ETH, ter waarde van meer dan $20 miljard, is momenteel vergrendeld. Een haast om uit te betalen kan druk op de verkoopzijde creëren die de Ethereum koers naar beneden zal drukken. Sommige andere analisten beweren echter dat, aangezien dit de eerste upgrade is na de fusie, de Shanghai-upgrade de prijs van Ethereum zou kunnen opdrijven.

Deze analisten beweren dat de upgrade meer gebruikers zal aantrekken om Ether in te zetten om opbrengst te verdienen. In vergelijking met andere proof-of-stake blockchains heeft ETH met 13,79% de laagste uitzetverhouding volgens gegevens van Staking Rewards. Dit kan veranderen als na de upgrade meer gebruikers, waaronder instellingen, meedoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!