Bloomberg-strateeg verwacht Bitcoin koers van zes cijfers

Bloomberg Intelligence senior macrostrateeg Mike McGlone heeft in een nieuw interview met Scott Melker aangegeven dat de Bitcoin koers waarschijnlijk zes cijfers zal halen, maar eerst zal dalen.

In het interview waarschuwde McGlone handelaren dat de prijs van de koningsmunt waarschijnlijk zal dalen tot het prijsniveau van $15.000 voordat hij naar nieuwe all-time highs stijgt.

De analist vergeleek de acceptatiegraad van BTC met die van de eerste iteratie van het internet, en zei dat hij zich de belangrijkste digitale troef voorstelt door de marktkapitalisatie ergens in de toekomst tot zes cijfers te laten groeien, eraan toevoegend dat investeerders momenteel zouden moeten “accumuleren”. Hij gaf het volgende aan:

“Wat de vraag en adoptie betreft, het is nog maar zo vroeg. Het is net als [het] internet 20 jaar geleden. Macro grote plaatje, ik zie dat er weer een nul wordt toegevoegd aan Bitcoin. Het is een kwestie van tijd. Je zou moeten accumuleren. Deze opleving op korte termijn dit jaar in januari, daar maak ik me grote zorgen over – in elk actief.

En ik wil gewoon voorzichtig zijn [zodat] mensen begrijpen dat als je $23.000 koopt, je het gemakkelijk naar $15.000 moet brengen voordat je ziet dat er weer een nul aan de achterkant van dat nummer wordt toegevoegd.”

McGlone waarschuwde verder dat hij van mening is dat de rally op de cryptomarkt van deze maand een geval van “hopium” van investeerders is, waarbij hij opmerkte dat cryptoprijzen waarschijnlijk zullen dalen naarmate de Federal Reserve het monetaire beleid blijft verkrappen als een middel om inflatie tegen te gaan:

“Ik beschouw dit als veel te veel hopium vroeg in het jaar in vergelijking met de realiteit van het runnen van geld. Je wordt verondersteld voorzichtig te zijn met deze rally.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!