Voormalig kamergenoot van Sam Bankman-Fried is bezig om een deal te sluiten

De voormalige kamergenoot en vertrouwenspersoon van Sam Bankman Fried (SBF) is naar verluidt bezig om een deal te sluiten. Nishad Singh, die tevens technisch hoofd bij FTX was, heeft naar verluidt een ontmoeting gehad met federale aanklagers om een deal te onderhandelen om te getuigen tegen SBF in de fraudezaak met betrekking tot de ineenstorting van de cryptocurrency-beurs.

Volgens een rapport van Bloomberg had Nishad Singh een “proffer-sessie” met openbare aanklagers, waarin individuen vaak beperkte immuniteit krijgen om tijdens dergelijke bijeenkomsten met openbare aanklagers te delen wat ze weten. Tegelijkertijd hebben Caroline Ellison, voormalig CEO van Alameda Research, en Gary Wang, voormalig CTO van FTX, schuld bekend in verband met beschuldigingen van fraude.

Singh heeft waarschijnlijk belangrijke informatie

Aangezien Bankman-Fried wordt beschuldigd van het overtreden van wetten voor campagnefinanciering, maken aanklagers zich zorgen over Singh’s kijk op de campagnedonaties van FTX. Singh heeft door de jaren heen persoonlijk een belangrijke bijdrage geleverd aan de politiek. Dit zou enig licht kunnen werpen op de politieke giften van FTX aan dit soort campagnes. Als zijn informatie waardevol wordt geacht, kan zijn medewerking en informatie ertoe leiden dat hij een pleidooiovereenkomst accepteert.

Sinds 2020 heeft Singh meer dan $9,3 miljoen gedoneerd aan initiatieven op democratische leest geschoeid. In april 2021 schonk Singh $1 miljoen aan Mind the Gap, een politiek actiecomité opgericht door de moeder van SBF. Verder ontving Singh $543 miljoen aan leningen van Alameda Research, volgens gerechtelijke documenten van november. Er wordt gemeld dat het voormalig hoofd van FTX $4,1 miljard geleend heeft aan aangesloten partijen.

Bovendien wordt Singh volgens Bloomberg ook onderzocht door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!