Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Sam Bankman-Fried stemt in om uitgeleverd te worden aan de VS

Voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried, momenteel in hechtenis van de Bahamaanse autoriteiten, heeft naar verluidt ingestemd met uitlevering aan de Verenigde Staten om daar terecht worden gesteld.

Volgens een rapport van Reuters van 19 december zei het juridische team van Bankman-Fried dat het van plan was documenten op te stellen om hem ergens deze week opnieuw te laten verschijnen voor de Magistrate Court van de Bahama’s.

De voormalige CEO van FTX woonde enkele uren eerder een spoedhoorzitting van de rechtbank bij zonder enige schijnbare uitspraak – hij keerde na de gebeurtenis terug naar de gevangenis.

Bankman-Fried wilde naar verluidt wel de aanklacht tegen hem inzien voordat hij instemde met uitlevering aan de Verenigde Staten. SBF besloot vervolgens in te stemmen met uitlevering naar zijn thuisland. Het juridische team van Bankman-Fried reageerde als volgt:

“De heer Bankman-Fried wil de klanten in het reine brengen, en dat is wat hem tot zijn beslissing heeft geleid.”

De voormalig CEO van FTX wordt geconfronteerd met aanklachten van het ministerie van Justitie, de Commodity Futures Trading Commission en de Securities and Exchange Commission in verband met oplichting van investeerders en geldschieters en schendingen van campagnefinancieringswetten, en kan bij veroordeling een gevangenisstraf van 115 jaar tegemoet zien.

De voormalige CEO van FTX zit sinds 12 december in hechtenis van de Bahamaanse autoriteiten, toen de lokale politie hem arresteerde als onderdeel van een uitleveringsprocedure met de VS. Tot dan toe had Bankman-Fried regelmatig interviews gegeven aan grote media en werd verwacht dat hij zou getuigen vóór ten minste één congreshoorzitting.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!