BlockFi heeft meer dan $1 miljard schuld, waaronder $30 miljard bij SEC

BlockFi diende maandag officieel zijn faillissement in. Dit gebeurde na weken waarin gebruikers van het platform geen funds konden opnemen. Dit gebeurde als reactie op het faillissement dat FTX op 11 november aanvroeg. BlockFi had namelijk een grote blootstelling aan FTX nadat het in juli een kredietlijn van $400 miljoen ontving.

BlockFi blijkt grote schulden te hebben. Meer dan $1 miljard is het bedrijf verschuldigd aan drie van zijn grootste schuldeisers, waaronder $30 miljoen die het nog moet betalen aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als onderdeel van de schikking van $100 miljoen die in februari werd aangekondigd. Alles bij elkaar is BlockFi zijn 50 grootste schuldeisers $1,3 miljard verschuldigd. BlockFi  en heeft naar verluidt tussen de $1 miljard en $10 miljard aan activa en passiva.

FTX leek de redder in nood

BlockFi had ook blootstelling aan 3AC, maar slaagde erin om in bedrijf leven te blijven vanwege de doorlopende kredietlijn die het van FTX ontving. Destijds zei voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried dat hij “teleurgesteld” was dat meer bedrijven en investeerders niet betrokken raakten om worstelende bedrijven in de crypto branche te helpen. Sindsdien is FTX zelf ten onder gegaan. Het bedrijf van Bankman-Fried werd enkele weken geleden gedwongen toe te geven dat het geen één-op-één-reserves aan klantentegoeden aanhield nadat een bankrun op het FTT token een liquiditeitscrisis veroorzaakte.

Afrondening faillissement kan lang duren

Het faillissement van Mt. Gox heeft laten zien dat het terug krijgen van je cryptomunten lang kan duren. Het is nog niet bekend hoe veel men terug krijg en wie exact voorrang krijgen. Al is de verwachting dat consumenten het langs kunnen wachten. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!