Cardano gaat Midnight lanceren, een nieuwe privacy-blockchain

Het door Cardano (ADA) gesteunde bedrijf, Input Output Global (IOG), bereidt zich momenteel voor om Midnight te lanceren. Het is een nieuwe zero-knowledge databescherming-gebaseerde sidechain en dust (DUST), het native token. In de branche was er bezorgdheid over de privacy na het mislukken van de op privacy gebaseerde blockchain Monero. Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano-kernontwikkelaars IOG, onthulde de sidechain tijdens een evenement georganiseerd door IOG en Edinburgh University in Schotland. Hoskinson meldde het volgende in een tweet:

“Hallo Midnight. Welkom bij Cardano.”

Midnight heeft als belangrijkste doelen om consumenten, ontwikkelaars en bedrijven privacy en veiligheid te bieden met betrekking tot commerciële en persoonlijke gegevens. Tegelijkertijd heeft Midnight het doel fundamentele vrijheid te bieden. Het project maakt gebruik van zero-knowledge-proof technologieën hoewel privacy een grote zorg is.

Bij nieuw gebouwde blockchain zijn overheidsinstanties betrokken op basis van verstrekte licenties in tegenstelling tot eerdere privacykaders. Consumenten hebben hierdoor meer controle over hun privacy en crypto-operators staan ​​altijd graag de privacyfunctie toe om ongewenst gedrag te voorkomen.

Privacy is een groot probleem in elk bedrijf en het mogelijk maken van privacy leidt tot een tragere groei van cryptocurrency, aldus Hoskinson. Hij bekritiseerde ook eerdere privacy-initiatieven zoals Monero en Zcash voor het gebruik van vreemde dingen zoals handtekeningen van ZK snarks. Dit belemmerde het vermogen van de ontwikkelaars om de infrastructuur van het project waar nodig aan te passen. Hij is wel van mening dat experts privacy kunnen waarborgen door te programmeren in een toegankelijke taal zoals JavaScript. Hoskinson voegde het volgende toe:

“Midnight heeft privacy-munttechnologie gebouwd waarin alles standaard anoniem is, zoals Zcash en Monero hebben. Dit is een geheel nieuwe benadering voor het creëren en uitvoeren van private smart contracts en private computing. Je kunt dus bijvoorbeeld een privé-DEX hebben of een anonieme dataset gaan minen.”

Een andere donateur van Cardano, Emurgo, kondigde de lancering aan van USDA, wat een door Cardano gereguleerde stablecoin is die begin 2023 beschikbaar zal zijn. Hiermee zal USDA de eerste stablecoin zijn op de Cardano-blockchain die volledig is ondersteund door fiat-valuta.