Drie topmannen van FTX zijn ontslagen

Drie hooggeplaatste leidinggevenden van de mislukte cryptocurrency exchange FTX zijn naar verluidt ontslagen. Onder hen is een van de medeoprichters van wat een maand geleden een van de grootste handelsplatforms in de sector was, die nu in een faillissementsprocedure zit.

Drie leden van FTX-management verliezen hun baan

De ineenstorting van de cryptocurrency exchange FTX heeft geleidt tot ontslag van drie topmanagers, volgens een rapport van de Wall Street Journal van vrijdag, waarin een woordvoerster van FTX wordt geciteerd. Een van de hooggeplaatste managers die uit hun functie is ontheven is medeoprichter Gary Wang.

Technisch directeur Nishad Singh en Caroline Ellison, die verantwoordelijk waren voor Alameda Research, de handelstak van de exchange, zijn de andere twee ontslagen managers, aldus Reuters, die niet onmiddellijk reageerde op een verzoek om commentaar van FTX.

FTX in grote problemen

FTX werd aan het begin van dit turbulente jaar gewaardeerd op 32 miljard dollar en behoorde tot de grootste wereldwijde cryptocurrency-echanges. Op 11 november vroegen verschillende FTX-entiteiten Chapter 11 faillissementsbescherming aan in de VS. Er is gemeld dat de groep mogelijk meer dan een miljoen schuldeisers heeft.

Het handelsplatform voor digitale activa werd onder vrijwillig beheer geplaatst en oprichter Sam Bankman-Fried trad vorige week af als algemeen directeur nadat Binance, ’s werelds grootste exchange voor digitale activa, een overnamevoorstel had ingetrokken.

FTX was onderworpen aan regelgevend toezicht als een gelicentieerd cryptohandelsplatform in verschillende rechtsgebieden, maar dat bood onvoldoende bescherming voor zijn klanten en beleggers die nu geconfronteerd worden met miljardenverliezen, merkte Reuters op.

Sinds de ondergang is het bedrijf het doelwit geworden van meerdere onderzoeken door regelgevende instanties over de hele wereld, waaronder in de Verenigde Staten, de Bahama’s, Japan en Turkije. Financiële autoriteiten in een aantal landen, van Cyprus tot Australië, schorten haar licenties op.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!